x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bugetul Ministerului Afacerilor Externe, avizat favorabil

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe, avizat favorabil

25 Feb 2021   •   17:18
Bugetul Ministerului Afacerilor Externe, avizat favorabil

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost avizat favorabil cu amendamente respinse, joi, în comisiile de specialitate.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că bugetul alocat MAE pentru 2021 este cu 1,07% mai mare față de 2020, ceea ce permite atingerea obiectivelor asumate prin programul de guvernare din acest an.

„Este un buget care ne permite să ne atingem obiectivele pe care le-am fixat în programul de guvernare pentru acest an. Eu sunt mulţumit de acest buget. În cazul în care vor fi necesare cheltuieli suplimentare, sunt convins că vom găsi înţelegere la una dintre rectificările bugetare viitoare, dar, în ceea ce priveşte obiectivele fundamentale, cele care se referă la asigurarea funcţionării Ministerului Afacerilor Externe, atât în centrală, cât şi în misiunile diplomatice şi consulare, în ceea ce priveşte acţiunile diplomatice pentru atingerea obiectivelor de politică externă, în ceea ce priveşte cheltuielile de investiţii şi chetuielile de personal, ca şi în ceea ce priveşte plata contribuţiilor la organizaţiile internaţionale, aici suntem acoperiţi prin fondurile alocate din acest buget”, a declarat Bogdan Aurescu, la Palatul Parlamentului, la finalul audierilor din comisiile de specialitate.

×