x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bugetul Programului Rabla pentru televizoare, laptopuri și tablete s-a epuizat în 35 de minute

Bugetul Programului Rabla pentru televizoare, laptopuri și tablete s-a epuizat în 35 de minute

04 Iun 2021   •   12:45
Bugetul Programului Rabla pentru televizoare, laptopuri și tablete s-a epuizat în 35 de minute

Bugetul alocat etapei a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a fost epuizat în 35 de minute. Suma repartizată s-a ridicat la 30 de milioane de lei, arată Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pe Facebook.

"În primele 35 de minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor pentru televizoare, laptopuri şi tablete, bugetul de 30 de milioane lei a fost epuizat. Voucherele generate în această etapă vor fi activate luni, 7 iunie 2021, după parcurgerea etapelor interne de avizare", precizează instituția.

Printre regulile de participare, a fost cea care prevede că pentru a cumpăra un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeaşi categorie, pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi.

Valoare voucherelor este de 400 de lei pentru televizoare cu cel puţin noua clasă energetică E, 500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.

În etapa anterioară a programului, din voucherele aprobate, au fost utilizate 34.000, arată datele Fondului pentru Mediu. Prima etapă a fost pentru achiziţionarea de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare. Voucherele generate în prima etapă expiră pe 8 iunie 2021.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" din a cest an a debutat pe 14 mai, cu perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de o săptămână.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuită, astfel încât persoanele fizice să poată beneficia de oportunitatea de a se înscrie şi de a obţine unul sau mai multe vouchere.

Ediţia din 2021 se desfăşoară astfel: Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie); Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 - 17 iunie); Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie - 1 iulie).

Bugetul total se ridică la 75 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: rabla pentru electrocasnice