x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET

Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET

de Redacția Jurnalul    |    23 Ian 2023   •   23:45
Bursa de la Bucureşti începe săptămâna cu un avans de 0,9% pe indicele BET
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Indicele BET, unde sunt incluse cele 20 de companii din „prima ligă” a Bursei de Valori Bucureşti, a crescut luni cu 0,86%, conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar. Marți, tranzacţiile de pe piaţa locală de capital vor fi oprite pe fondul Zilei Unirii Principatelor Române.

Banca Transilvania (TLV) este singurul emitent din componenţa benchmark-ului care a suferit pierderi, mai exact 0,24%. Cea mai mare creştere - 6,1% -a fost cea a Aquila (AQ), companie urmată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu 2,78%, şi Nuclearelectrica (SNN), în urcare cu 2,06%.

Între timp, Conpet a înregistrat un plus de 1,93%. Acţiunile Romgaz (SNG) şi Sphera Franchise Group (SFG) s-au apreciat cu 1,37%, respectiv 1,34%.

Toţi indicii de la BVB au crescut în prima sesiune de trading a săptămânii, de la plus 0,86% pe BET-TR, care include dividendele atribuite acţionarilor, la 1,73% pentru BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP).

Valoarea tranzacţiilor de pe întreg segmentul de acţiuni a fost de 27,6 de milioane de lei, cu 35,7% sub lichiditatea înregistrată vineri, respectiv 42,9 milioane de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bursa de valori bucuresti indice bet