"Reacţia iniţială după decizia CCR a fost una euforică, investitorii interpretând, probabil, că s-a eliminat scenariul cel mai pesimist. Totuşi, faptul că se reacţionează atât de puternic la orice informaţie care apare arată cât de instabilă e situaţia şi cred că volatilitatea va continua să fie ridicată şi în următoarea perioadă", a declarat pentru AGERPRES Antonio Oroian, broker la Goldring.
La rândul său, Ovidiu-Lucian Isac, director general al Estinvest, a afirmat că piaţa a reacţionat puternic pozitiv după decizia CCR. El a menţionat că, în perioada următoare, până la finalizarea ciclului electoral, s-ar putea să mai asistăm la intervale cu volatilitate.
"Ştirea privind reluarea alegerilor prezidenţiale, cu un nou tur unu, a determinat o reacţie virulentă la cumpărare pe piaţa bursieră locală. Exista un trend de creştere de la începutul şedinţei de tranzacţionare, dar care s-a accentuat brusc la publicarea în spaţiul public a acestei ştiri. Creşterile au fost generalizate, toţi indicii BVB urcând cu peste 3% cu o oră înainte de închiderea şedinţei de vineri. În acest moment scăderea bursei faţă de nivelul de dinainte de primul tur prezidenţial a devenit una minoră, de circa 2%. Piaţa pare că creditează cu şanse minimale, în această nouă conjunctură, ipoteza care a generat scăderile semnificative din ultima săptămână privind posibilitatea ca România să se abată de la parcursul european şi din alianţele de securitate din care face parte. Contextul rămâne însă unul cu incertitudine politică ridicată, ceea ce va menţine o volatilitate ridicată şi pe piaţa bursieră", a declarat Alin Brendea, analist bursier la Prime Transaction.
La ora 17:20 indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, era în creştere cu 3,17%. AGERPRES