x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursele scad pe măsură ce avertismentele privind starea economiei globale se acumulează

Bursele scad pe măsură ce avertismentele privind starea economiei globale se acumulează

15 Apr 2020   •   14:54
Bursele scad pe măsură ce avertismentele privind starea economiei globale se acumulează

Bursele globale au trecut miercuri în roșu, după apariția avetismentelor privind posibilitatea izbucnirii celei mai grave recesiuni globale de după anii 1930, în timp ce unele țări încearcă să se redeschidă pentru afaceri, anunță Reuters.

China a redus, pentru susținerea economiei, o dobândă cheie pe termen mediu, laa un minim record, deschizând calea pentru reduceri similare ale ratelor de referință, în timp ce reduce și rezervele minime obligatorii ale băncilor.

Dar deciziile cu un impact de 43 de miliarde de dolari în sistemul financiar din a doua cea mai mare economie din lume nu au reușit să ofere susținere burselor mondiale. Indicele mondial MSCI, care urmărește acțiunile în 49 de țări, a scăzut cu 0,37%.

Piețele bursiere europene au deschis pe minus, indicele pan-european STOXX 600 scăzând cu 0,8%, după cinci zile de câștiguri, alimentat de semnele timpurii că pandemia se liniștește și că măsurile de blocare vor fi curând ridicate.

Acțiunile franceze au scăzut cu 0,9%, întrucât Franța a devenit a patra țară care a raportat peste 15.000 de decese din cauza coronavirusului, după Italia, Spania și Statele Unite.

Fondul Monetar Internațional a estimat că anul acesta economia globală va suferi o scădere mai accentuată decât cea din Marea Depresiune din anii 1930.

Prețurile aurului au scăzut miercuri, la 1.711 dolari uncia.

Prețurile petrolului au scăzut pe fondul îngrijorărilor persistente privind oferta în exces. Petrolul Brent a scăzut cu 51 de cenți, sau 1,7%, iar varianta americană West Texas Intermediate brute cu 4 centi, sau 0,2%, până la 20,07 dolari barilul.

La București indicele BET al celor mai lichide acțiuni arăta o scădere de 2,9% la ora 14:30, la 8.055. Sincgura companie care avea prețul acțiunilor în creștere este Purcari Wineries, rastul având minusuri de 1 - 4%.

Mediafax

×
Subiecte în articol: burse economie