x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Calea Victoriei, în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

Calea Victoriei, în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   23:03
Calea Victoriei, în topul celor mai scumpe artere comerciale din lume
Sursa foto: Hepta

Bucureşti a intrat într-un top al celor mai scumpe artere comerciale din lume, Calea Victoriei având o medie a chiriei de 53 euro/mp/lună, imediat în urma Varşoviei şi sub Budapesta, Belgrad sau Zagreb, potrivit unui raport al Cushman&Wakefield Echinox.

 

Capitala României depăşeşte Sofia, unde chiria pe cea mai important stradă comercială este de 50 euro, dar şi Bratislava, Vilnius, Riga sau Skopje.

Bucureşti se află pe poziţia 46 din 53 în clasamentul EMEA.

”Raportul Cushman & Wakefield analizează spaţiile stradale ocupate preponderent de branduri de lux, segment de retail care a reuşit să recupereze rapid scăderile din perioada crizei sanitare. Acest lucru se poate observa şi în rezultatele foarte bune raportate de retalerii de lux prezenţi şi în România, precum Louis Vuitton sau Rolex, branduri care însă nu se regăsesc în comerţul stradal. Din păcate, Calea Victoriei, singura arteră comercială inclusă în raport are poate cea mai mică componentă de fashion în mixul de chiriaşi comparativ cu celelalte locaţii europene analizate. Credem însă că în condiţiile în care Calea Victoriei a devenit o destinaţie din ce în ce mai apreciată, mai ales pentru varietatea de restaurante, cafenele, baruri, există şanse ca în perioada următoare să vedem şi o dezvoltare a segmentului de fashion.”, spune Dana Radoveneanu, Head of Retail Agency Cushman & Wakefield Echinox.

În prezent, chiriile în EMEA se situează la doar 8% sub nivelurile înregistrate înainte de pandemie, şi mai mult decât atât la începutul anului 2022, volumul vânzărilor de retail în Uniunea Europeană a fost cu 4,1% mai mare comparative cu nivelurile din momentul declanşării crizei sanitare. Cu toate acestea, redresarea a fost şi va continua să fie dificilă din cauza inflaţiei, cu impact atât asupra cererii de consum cât şi asupra retailerilor.

(sursa: Mediafax)

×