x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care au fost cele mai mari tranzacţii in 2012

Care au fost cele mai mari tranzacţii in 2012

de IncomeMagazine    |    31 Dec 2012   •   10:05
Care au fost cele mai mari tranzacţii in 2012
Sursa foto: Razvan Chirita/Mediafax Foto

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a crescut în 2012 ca valoare, la peste 1,3 miliarde de euro. În această perioadă, piaţa a înregistrat cea mai mare tranzacţie din ultimii doi ani – achiziţia producătorului de îngrăşăminte Azomureş de către Ameropa Holding. Vezi care au fost cele mai mari tranzacţii ale anului.

După tendinţa conturată în anii 2010 şi 2011, când companiile aflate în insolvenţă sau în dificultate financiară dominau tranzacţiile de pe piaţa locală, în 2012 a crescut numărul tranzacţiilor care implică societăţi cu o situaţie financiară solidă, remarcă analiştii Ernst&Young. Potrivit acestora, valoarea medie a unei tranzacţii crescuse în primul semestru cu 67%, fapt ce arată o creştere a încrederii investitorilor în economia românească.

“2012 a demarat cu o revigorare a mult aşteptată a tranzacţiilor, piaţa înregistrând mişcări în mai multe zone de activitate, în special real-estate, servicii, FMCG, industria producătoare”, declara Florin Vasilică, directorul departamentului de Asistenţă în Tranzacţii al Ernst & Young România.

În primul semestru din 2012, principalul investitor Germania a fost înlocuit de SUA, potrivit Ernst & Young. Anul trecut, au mai cumpărat business-uri locale companii din ţări ca Africa de Sud şi Polonia.

Citeste AICI
TOP 10 cele mai mari tranzacţii din 2012


Citeste si 
Băncile, îngenunchiate? Românii cu credite scapă de comisioanele abuzive
Cele 10 tari care stau pe mormane de aur
19 clauze abuzive din contractele bancare
Unde trebuie să lucrezi ca să primeşti o majorare de salariu

×
Subiecte în articol: azomureş tranzactii 2012