x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care sunt cele mai profitabile bănci. BT şi BCR au făcut câte un miliard de lei

Care sunt cele mai profitabile bănci. BT şi BCR au făcut câte un miliard de lei

de Daniela Ivan    |    01 Mar 2017   •   10:50
Care sunt cele mai profitabile bănci. BT şi BCR au făcut câte un miliard de lei
Sursa foto: DIANA OROS

Cele mai mari trei bănci din România au făcut împreună un profit net de 3 miliarde de lei din cele 4,3 miliarde de lei pe care le-a produs tot sistemul bancar din România anul trecut.

Cea mai profitabilă a fost Banca Transilvania care a marcat un câştig net de 1,281 miliarde de lei şi care i-a întrecut „ la mustaţă” pe austriecii de la BCR-Erste. Banca Comercială Română (BCR) a afişat un profit net de 1,045 miliarde de lei în anul 2016, faţă de 918,9 milioane de lei în anul precedent.

“Aş dori să evidenţiez două realizări simple ale BCR în anul 2016: în primul rând, am continuat să ne concentrăm pe clienţi şi afacerile cu aceştia, iar în al doilea rând am continuat să investim în infrastructura proprie pentru a oferi servicii mai conveniente, mai fiabile şi mai accesibile", a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pe poziţia a treia în topul profitabilităţii s-au plasat francezii de la BRD care au câştigat 763 de milioane de lei. Rămâne de văzut ce profit vor înregistra austriecii de la Raiffeisen şi  pe ce loc se vor plasa. A cincea bancă din sistem după mărime, UniCredit, a anunţat deja un profit net de  330 milioane de lei. 

×