x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care sunt companiile afectate de seismul japonez

Care sunt companiile afectate de seismul japonez

11 Mar 2011   •   19:19

Toate marile grupuri industriale şI financiare care au fost afectate de cutremurul de 8,9 grade din largul Japoniei. Reuters a realizat o listă detaliată, pe care v-o prezentăm în continuare.

 - Asahi Kasei Corp: fabrica din Miyagi a oprit producţia din cauza penei de curent. Muncitorii au fost evacuaţi, aşa că pagubele fizice sunt necunoscute.

-Bridgestone: nicio daună importantă până acum

-Canon: fără daună să răniţi

-Citigroup Holdings Japan: operaţiunile de tading merg normal după cutremur. Tot personalul din Tokyo este în siguranţă. Compania va trimite personalul mai devreme acasă astăzi. Nicio confirmare despr siguranţa personalului din afara Tokyo. Nu are birouri în Sendai.

-Cosmo Oil: incendiu necontrolat la rafinăria Chiba, toate operaţiunile oprite. Se lucrează la stingerea incendiilor.

-Fuji Heavy Industries: a oprit producţia la toate cele 10 uzine ale sale, inclusiv cele fabrici auto şI de componente ale filialei Subaru, din prefectura Gunma, la nord de Tokyo. Fabrica de avioane si cea de produse energetice din prefectura Tochigi au, de asemenea, operaţiunile suspendate. N-au fost raportaţi răniţi.

-Fujitsu Ltd: Ceva daune la anumite locaţii dar nimic serios. Fără victime.

-GlaxoSmithKline: Operaţiunile la fabrica de medicamente din  Imaichi au fost suspendate. Un purtător de cuvânt a raportat “daune minore” şI că aceasta va avea nevoie de câteva zile pentru a relua producţia.

-Honda Motor: Fabricile din  Sayama, Tochigi şi Hamamatsu au oprit producţia. Cea din Suzuka a oprit temporar producţia dar apoi a reluat-o. Un angajat de 43 de ani de la centrul de cercetare din Tochigi a murit după ce un zid s-a prăbuşit pe el.

-JFE Steel: niciun foc nu e la combinatul său din Chiba, negând rapoartele anterioare.

-JSR (producător de cauciuc sintetic): fabrcica din Kashima, prefectura Ibaraki, a oprit producţia dar nu s-au raportat pagube.

-Mitsui Mining and Smelting Co a oprit operaţiunile topitoria de zin din Hachinohe, în Aomori.

-Nestle: operaţiunile de producţie de la fabrica din  Kasumigaura a suspendat producţia iar pagubele sunt evaluate. A mai fost afectat şI biroul de vânzări din Sendai. Compania are 3 fabrici si 2.200 de angajaţi. Toţi sunt în singuranţă.

-Nippon Paper Group: Uzinele din Miyagi şi Fukushima au oprit tot. Daunele, necunoscute.

-Nissan Motor: toate cele 4 fabrici şi-au oprit lucrul. Două dintre acestea, cele din Tochigi şi Fukushima, sunt lovite sever. Mici incendii sunt confirmate la două uzine iar doi angajaţi au suferit mici răni.

-Oriental land: Va opri mâine Tokyo Disneyland, aflat în prefectura Chiba. Nicio rană printre personal sau vizitatori.

-Panasonic Corp: două facilităţi din Fukushima, producând produse audio şI camere digitaleşi alta in Sendai, prefectura  Miyagi, care produce lentile de camere.

-Sapporo Breweries: fabrica din Sendai e puţin afectată, în schimb sunt afectate produsele. S-a oprit lucrul în Sendai şI Chiba din cauza lipsei de curent electric.

-Sony Corp: şase fabrici (două în Fukushima, patru în Miyagi) au fost evacuate. Una din Miyagi produce semiconductori iar celelalte trei realizează componente optice şI alte variate componente. Cele două din Fukushima produc baterii. Parterul uzinei chimice din Miyagi au fost inundat iar cei 1.000 de angajaţi s-au refugiat la etaj.

-Sumitomo Metal Industries: operaţiunile au fost suspendate la două furnale din Kashima. Niciun rănit.

-Tohoku Electric Power Co: Fum raportat în camera turbinelor la reactorul 1 al centralei nucleare din Onagawa, prefectura Miyagi. Niciun semn de scurgeri radioactive.

-Tokyo Electric Power Co: trei reactoare de la centrala nucleară Fukushima Daiichi s-au oprit automat. S-au oprit, însă, şI sistemele de răcire dar asta nu înseamnă neapărat scurgeri radioactive. Nu s-au raportat radiaţii dar situaţia e monitorizată. Circa 2.000 de oameni au fost evacuaţi pe o rază de 3 kilometri iar cei până la 10 kilometri au primit indicaţii să rămână în case.

-Tokyo Gas: a oprit furnizarea de gaze catre 35.000 de locuinţe în zona Kanto din estul Japoniei.

-Toyota Motor Corp: susidiara Central Motor Co, din prefectura Miyagi, aproape de sendai a început producţia în ianuarie 2011 şI produce modelul Yaris. Capacitatea: 120.000 de unităţi pe an. Subsidiara Kanto Auto Works: prefectura Iwate, realizează modelele Auris, Belta, Blade. Compania mixtă rime Earth EV Energy, din prefectura Miyagi, deţinută cu Panasonic, face baterii pentru maşinile hibride. Producţia suspendată. Toyota Motor Tohoku – realizează compoenente auto. Producţia a început în 1998, acum e suspendată.

Vopak- compania de depoazitare Vopak are toate unităţile neafectate iar personalul e în siguranţă. Societatea are o capacitate de stocare totală de 28,8 milioane de metri cubi şI 300.000 de metri cubi pentru stocarea petrolului, chimicalelor şI ulei vegetal.

×