x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce este oțelul galvanizat?

Ce este oțelul galvanizat?

24 Feb 2022   •   11:11
Ce este oțelul galvanizat?

Oțelul galvanizat, este un oțel curat cu zinc lipit metalurgic de suprafață, acoperind complet oțelul cu un înveliș de protecție și dând un aspect lucios. Acest lucru protejează oțelul subiacent de abraziune și expunere la condițiile atmosferice (cum ar fi ploaia acidă) timp de mulți ani, prevenind rugina care ar slăbi structura.

Cum este galvanizat oțelul?

Galvanizarea la cald este atunci când componentele din oțel, mari și mici, sunt scufundate într-o cuvă de zinc topit încălzită la aproximativ 450°C. Aceasta formează o legătură puternică între oțel și zinc în exterior, interior și locuri greu accesibile pe structurile scufundate, cu colțuri și margini ascuțite ducând la o acumulare de acoperire cu zinc acolo unde vopselele se subțiază de obicei. Prin acoperirea din interior și exterior, structurile din oțel galvanizat nu se vor coroda din interior spre exterior.

Este posibil ca în unele cazuri oțelul să nu poată fi galvanizat la cald din cauza dimensiunii, greutății sau configurației. Sau poate că oțelul este deja in-situ și instalat la fața locului. Deși galvanizarea instalațiilor nu durează mult și procesul de imersie la cald este relativ rapid, pot apărea întârzieri în cazul în care oțelul este adus pentru construcție fără a fi galvanizat. Pentru aceste situații, furnizăm vopsele de galvanizare la rece și grunduri bogate în zinc pentru utilizare sub straturi intermediare și straturi de finisare pe oțel moale care nu este tabla zincata.

De ce ar trebui oțelul să fie galvanizat?

Există multe motive pentru care oțelul galvanizat este preferat pe șantiere de către arhitecți, specificatori și ingineri:

Durabilitate și rezistență

Durabilitatea oțelului galvanizat oferă o protecție excelentă împotriva coroziunii, una dintre cele mai bune disponibile în prezent pe piață. Oferă o rezistență la abraziune de până la 10 ori mai mare decât în cazul vopselelor organice și are o rezistență superioară la deteriorarea mecanică. Fiind foarte rezistent la așchii, acest lucru face oțelul galvanizat mai ușor de manipulat, depozitat, transportat și montat pe șantier, ajutând la prevenirea deteriorării în timpul construcției.

Galvanizarea asigură prevenirea „deformării laterale”, un fel de coroziune care poate distruge straturile de vopsea de dedesubt, cauzate de depunerile de rugină care se acumulează pe oțel din oțelul deteriorat și expus.

Eficiență în costuri

Structurile din oțel galvanizat necesită mai puțină întreținere decât cele din oțel fără un strat protector. Învelișul de zinc în sine se „auto-vindecă” și resigilează la deteriorarea ușoară.

×
Subiecte în articol: oțelul galvanizat