x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CEC Bank acordă un credit de 60 de milioane de lei șantierului naval Damen din Mangalia

CEC Bank acordă un credit de 60 de milioane de lei șantierului naval Damen din Mangalia

18 Feb 2021   •   14:25
CEC Bank acordă un credit de 60 de milioane de lei șantierului naval Damen din Mangalia
Sursa foto: observator.tv

CEC Bank acordă un credit în valoare de 60 de milioane de lei șantierului naval Damen Shipyards din Mangalia pentru finanțarea operațiunilor curente, transmite instituția bancară.

Acesta are în derulare 10 proiecte de contrucții navale, printre care o navă de explorare offshore, două nave cargo Roll-on/Roll-off pentru transportul încărcăturilor pe roţi-tiruri, camioane, patru nave tanker pentru transportul produselor chimice, care au fost deja livrate, două nave suport spărgătoare de gheaţă, modernizarea şi retehnologizarea unui spărgător de gheaţă şi a unei nave suport, precum şi activităţi de reparaţii curente nave de la clienţi naţionali şi internaţionali.

â"Ne bucură să contribuim la continuarea unor proiecte industriale de impact din România. Şantierul naval de la Mangalia are zeci de ani de tradiţie şi este printre cele mai mari la nivel european, jucând un rol important atât la nivel internaţional, pe segmentul industriei navale, cât şi la nivel local, prin impactul pe care-l are pe piaţa forţei de muncă, în exporturi şi în ecosistemul industriei grele româneşti", a spus Bogdan Neacşu, director general CEC Bank.

Compania olandeză vrea să facă din șantierul de la Mangalia unul dintre cele mai performante din lume.

"Ne bucurăm că CEC Bank contribuie la susţinerea acestui plan. În portofoliul curent al şantierului avem în desfăşurare două proiecte de modernizare şi retehnologizare nave, ce aparţin autorităţilor române şi dorim să fim în continuare un partener de bază în dezvoltarea proiectelor strategice ale României. Suntem mândri că facem parte din acest proiect unde statul Român este acţionar majoritar şi Damen deţine controlul operaţional. Pentru industria grea românească acest concept aduce o nouă, eficientă şi modernă soluţie pentru o dezvoltare economică durabilă, transfer de know-how şi retenţia personalului calificat la nivel naţional", a spus Chris Groninge, director general Damen Shipyards Mangalia.

Șantiereul Naval 2 Mai a început activitatea în anul 1976. În perioada 1997-2017 a fost administrat de compania sud-coreeană Daewoo-Mangalia Heavy Industries. În iulie 2018 a fost preluat de grupul olandez Damen, în cadrul unui joint-venture în care statul român deţine 51%, iar Damen Shipyards - 49%. Grupul Damen mai deţine șantierul la Galaţi, din 1998.
 

×
Subiecte în articol: cec bank damen mangalia santier naval