Cererile pentru taxa auto devin nule după 1 septembrie
Românii pot să-şi recupereze taxa auto până pe 31 august, orice cerere depusă după această dată nu va mai fi soluţionată. Hotărârea este stipulată într-un ordin semnat de miniştrii Mediului şi Finanţelor şi publicat în Monitorul Oficial.
Taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, iar timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. Însă pentru a-şi recupera banii, contribuabilul trebuie să depună o cerere la Fisc. Aceasta trebuie însoţită de dovada de achitare a taxei, cum ar fi chitanţă fiscală sau extrasul de cont, în original sau în copie, precum şi de cartea de identitate şi certificatul de înmatriculare pentru autoturismul respectiv din care să rezulte calitatea de actual sau fost proprietar al autoturismului.
”Fac obiectul prezentei proceduri sumele de restituit reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, precum şi dobânzile aferente stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive, precum şi cheltuielile băneşti stabilite de aceste instanţe şi orice alte cheltuieli ocazionate de executarea silită”, se arată documentul citat.
Contribuabilii au dreptul la dobândă pentru perioada dintre data perceperii taxei şi data restituirii, procentul fiind de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere.

Ştiri din .ro
- Traficanți de ecstasy, care aprovizionau piața din Timișoara, ridicați într-o operațiune DIICOT. Salon de consumat droguri pentru clienți Pressalert.ro
- Poliția în alertă – cadavru carbonizat descoperit într-o mașină incendiată lângă Timișoara UPDATE 5 Varianta principală a anchetatorilor Pressalert.ro
Deficit bugetar în 2020: 101,92 mld lei, adică 9,79% din PIB
64% dintre consumatori nu vor să-și schimbe furnizorul de electricitate
Florin Cîțu promite creșterea pensiilor și alocațiilor în 2021
Florin Cîțu anunță ținta deficitului pe 2021 și bugetarea multianuală
Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,5% în decembrie 2020
70% dintre antreprenorii români sunt speriați de închiderea afacerilor
BNR: Creditul guvernamental a crescut în luna decembrie 2020 cu 2,6 la sută faţă de luna noiembrie
Companiile de stat, năpădite la vârf de necalificaţi. „Blonda lui Boc”, şefa sinecurilor din PNL
