x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CGM-UGSR, apel către unitatea mişcării sindicale

CGM-UGSR, apel către unitatea mişcării sindicale

de Adrian Stoica    |    24 Feb 2021   •   07:30
CGM-UGSR, apel către unitatea mişcării sindicale

Având în vedere nemulţumirile care mocnesc în societatea noastră ca urmare a constrângerilor financiare impuse de Guvernul Cîţu, Confederaţia Generală a Muncii-Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM-UGSR) a lansat ieri un apel la unitate către toate sindicatele, federaţiile şi confederaţiile sindicale. Semnat de Dragoş Frumosu, preşedintele confederaţiei, apelul atrage atenţia că divizarea mişcării sindicale convine doar Guvernului, actualei puteri, care astfel nu trebuie să dea socoteală nimănui  pentru modul în care conduc ţara.

 

“Studenţi, salariaţi, pensionari, toţi reproşează actualului guvern că bugetul pe care îl propune pentru acest an va duce la sărăcie şi şomaj, retezând şansa economiei  româneşti  de a se pregăti pentru perioada post-Covid. După ce anul trecut incompetentul Guvern Orban a alocat ca procent din PIB cel mai mic pachet financiar pentru susţinerea economiei, acum, un nou Guvern girat de preşedintele Iohannis ne cere să suportăm încă o curbă de sacrificiu” se arată în comunicatul semnat de Dragoş Frumosu, preşedintele CGM-UGSR. În această perioadă grea pentru toţi românii, este nevoie, mai mult ca oricând, de unitatea mişcării sindicale, pentru că actuala divizare convine de minune puterii, este îndemnul lansat cu această ocazie. “Letargia şi divizarea mişcării sindicale îi convin de minune incompetentului Guvern Cîţu, care cu spiritul său contabilicesc este incapabil să desluşească dimensiunea umană din spatele lor, dar în schimb se face că nu vede cum aparatul de partid şi clientele de partid s-au lipit deja de bugetul de stat. Atât timp cât mişcarea sindicală din România va rămâne divizată, preşedintele Iohannis şi incompetentul său guvern vor putea sta liniştiţi. Preşedintele Iohannis să-şi vadă liniştit de partidele de schi, iar monstruoasa coaliţie instalată la Palatul Victoria, de bătălia pentru împărţirea ciolanului”, se mai arată în apelul lansat de CGM-UGSR.

 

 

CONFEDERAŢIA GENERALĂ A MUNCII - UNIUNEA GENERALĂ A SINDICATELOR DIN ROMÂNIA (CGM-UGSR) care, cu toate că a fost scindată cu ajutorul unor așa-ziși sindicaliști, cozi de topor, făcând posibilă jefuirea, vânzarea şi distrugerea avuției naționale – respectiv  patrimoniul UGSR, lansează un apel la UNIFICAREA mişcării sindicale din România. Numai împreună putem lupta împotriva nedreptăţii, pentru demnitate şi pentru drepturile angajaţilor. Ajunge cu salariile mizere plătite la 70% dintre români, timp în care voi şi toţi acoliții voştri beneficiază de indemnizaţii speciale. Munca noastră trebuie apreciată fiindcă ea reprezintă o parte din profitul patronului.

 

din apelul la unitatea mişcării sindicale lansat de CGM-UGSR

 

×