x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cheia succesului: muncă asiduă, sute de CV-uri şi foarte multă răbdare

Cheia succesului: muncă asiduă, sute de CV-uri şi foarte multă răbdare

de Diana Scarlat    |    02 Iun 2012   •   19:36
Cheia succesului: muncă asiduă, sute de CV-uri şi foarte multă răbdare

Cei care nu au primit nici un raspuns dupa ce au trimis deja cateva zeci de CV-uri la diverse companii nu au motive reale de ingrijorare, cu simpla conditie sa fie foarte bine pregatiti in domeniul in care doresc sa se angajeze si sa aiba... foarte multa rabdare!
Un foarte bun exemplu este Mirela Meita, in prezent General Manager al unei prestigioase firme de PR din Marea Britanie, pentru care a deschis o filiala de succes in Romania.

Mirela si-a inceput cariera ca biolog si profesor de biologie, a inaintat in diplomatie, apoi s-a hotarat sa cucereasca piata din Marea Britanie, ca expert in comunicare.
"Am ajuns la Londra, la prestigioasa Academie Diplomatica, avand dorinta de a ma specializa in domeniul in care lucram atunci, relatii externe. Din avantul initial nu a mai ramas mare lucru dupa cateva luni, iar asta nu pentru ca nivelul cursurilor la care asistam nu era bun, dimpotriva era excelent, dar descoperisem o piata a muncii care parea extrem de ofertanta si in care independenta, creativitatea si antreprenoriatul erau apreciate si rasplatite.

Prin urmare, am identificat domeniul de public affairs, lobby ca fiind cel in care as vrea sa lucrez si am apreciat ca avand un doctorat, un MBA, un master si o specializare in curs la Londra va fi doar o problema de cateva saptamani pana voi primi o oferta foarte buna de la o firma de public affairs", spune Mirela. Insa asteptarea a fost mult mai lunga, iar inceputul a fost mult mai greu decat isi imagina candidata de atunci. "Am cautat contactele catorva agentii de pubic affairs si public relations, si in urmatoarele zile am trimis aproximativ 20 de CV-uri si am asteptat telefonul sa sune. Nu a sunat, mult timp. Mi-am continuat cursurile pe care le incepusem si, intr-o pauza, i-am povestit unui coleg, diplomat britanic, ce problema am. A inceput sa rada cand i-am spus ca am trimis 20 de CV-uri si mi-a spus ca am o sansa reala pentru a fi chemata la un interviu de la 300-400 de CV-uri trimise", isi aminteste Mirela, care ulterior a inteles sistemul vestic, ce necesita in primul rand experienta, apoi masterate, doctorate si MBA.

"Am inceput sa trimit zeci de CV-uri pe zi pentru posturi de secretara, vanzatoare, agent de vanzari, account manager etc. Aveam norma zilnica. Aproape am fost uimita cand am fost contactata sa ma prezint la primul interviu, fara rezultate. Primul job a fost la un ONG, al doilea in vanzari, al treilea la un alt ONG. Fiind in perioada de proba, aveam posibilitatea sa plec daca voiam. Nu am stat mai mult de doua saptamani nicaieri, pentru ca aveam mereu alte interviuri si alte propuneri", mai spune Mirela, care a mai asteptat cateva luni pana a fost contactata de Chelgate public affairs si public relations pentru stabilirea unui interviu cu presedintele companiei.

"Mi s-a parut incredibil. M-am pregatit tot week-end-ul si am mers increzatoare la interviul care s-a finalizat cu o prounere neasteptata: sa lucrez sase luni la ei fara sa fiu platita, iar la finalul acelor luni urma sa mi se comunice daca vor decide sa deschida un birou la Bucuresti, pe care sa il coordonez. Am acceptat, iar dupa un an de la interviu ma intorceam la Bucuresti pentru a deschide filiala din Romania. Asa a inceputul, in "stil vestic", o cariera de succes in Romania a Mirelei Meita.

×
Subiecte în articol: economia