x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ciolos: Ajutoarele directe în agricultură ar trebui să fie mai echitabile şi mai credibile

Ciolos: Ajutoarele directe în agricultură ar trebui să fie mai echitabile şi mai credibile

26 Feb 2010   •   00:00

Ajutoarele directe rămân unul dintre principalele instrumente pentru susţinerea sectorului, însă acestea ar trebui să fie mai echitabile şi mai credibile, a declarat Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pentru publicaţiea franceză Les Echos.

Acesta mai consideră că agricultura europeană nu se îndreptă spre declin, în pofida unei reduceri cu 14% a venitului agricol anul trecut.

El a adăugat că anul trecut a fost dificil pentru mulţi producători agricoli europeni, însă această situaţie nu reprezintă o tendinţă de scădere a activităţii.

Adaptarea sectorului agricol la cerinţele pieţelor şi mondializarea au ca efect chiar creşterea volatilităţii pieţelor. Spre exemplu, preţurile produselor lactate au crescut la niveluri record în al doilea semestru din 2007, pentru a scădea la minime istorice în primăvara anului trecut, a arătat Cioloş.

×
Subiecte în articol: redactie cioloş agricultura