x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Clasificarea pensiunilor nu este corectă

Clasificarea pensiunilor nu este corectă

de Elena Stan    |    28 Mai 2008   •   00:00

Nici nu s-a uscat bine tuşul pe Ordinul 636/2008 cu privire la Normele metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistică de la noi din ţară că nemulţumirile au început să apară.

Nici nu s-a uscat bine tuşul pe Ordinul 636/2008 cu privire la Normele metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistică de la noi din ţară că nemulţumirile au început să apară. Astfel, deşi principalii jucători din domeniul turismului au fost consultaţi cu privire la conţinutul normelor, autorităţile care au semnat şi parafat actul nu au ţinut cont de propunerile reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Aceştia sînt nemulţumiţi de trecerea de la clasificarea pensiunilor agroturistice pe margarete la flori şi la cele turistice la stele. “De ce să clasifici pensiunile pe stele cînd toată lumea era învăţată cu margaretele. Acum le clasifici pe flori, adică pe spini, pe trandafiri, pe mimoze. Am fost consultaţi, însă nu s-a ţinut cont de propunerile noastre”, ne-a explicat Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Mai mult, proprietarii pensiunilor agroturistice spun că nu au cum să cultive în gospodărie toate produsele oferite turiştilor. “Nu ai spaţiu practic pentru a creşte animale şi pentru a cultiva toate legumele utilizate într-o pensiune”, a spus Daniel Vasilescu. Acesta a spus că autorităţile au făcut practic un ordin care nu poate fi respectat.

 

 

 

CAMERE. O altă nemulţumire a proprietarilor de pensiuni o reprezintă modalitatea de clasificare în pensiuni agroturistice şi turistice în funcţie de numărul camerelor. Aceştia sînt de părere că pensiunea este o afacere de familie şi nu se poate vorbi de pensiune turistică cu 20 de camere şi 6 de locuri de cazare. “Pensiunile, urmînd modelul EUROGITES (Federaţia Europeă de Turism Rural), ca structură de primire turistică, ar trebui să aibă, aşa cum a propus iniţial ANTREC, maxim 6 camere pentru cele agroturistice şi maxim 10 camere pentru cele turistice. Capacitatea de 20 de camere şi 60 de locuri de cazare pentru pensiunile turistice este mult prea mare pentru o structură de tipul pensiunii, care se doreşte o activitate de familie”, a explicat Cristina Partal, preşedintele ANTREC România.

×
Subiecte în articol: economic