x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNADNR - Lucrări întârziate la Bechtel

CNADNR - Lucrări întârziate la Bechtel

de Elena Stan    |    27 Feb 2008   •   00:00

Lucrările la Autostrada Transilvania (Braşov – Cluj – Borş), cunoscută sub denumirea de Bechtel, înaintează foarte încet. Astfel, din luna octombrie 2007 şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2008.

Lucrările la Autostrada Transilvania (Braşov – Cluj – Borş), cunoscută sub denumirea de Bechtel, înaintează foarte încet. Astfel, din luna octombrie 2007 şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2008, exproprierile s-au făcut într-un ritm mult mai lent faţă de începutul anului trecut, iar excavările au cam rămas pe loc. La secţiunea 2B, ce face legătura între Câmpia Turzii şi Cluj Vest, la sfârşitul lunii ianuarie era realizat 37,20% din valoarea lucrări-lor de 434 de milioane de euro faţă de 36,50% cât era la sfârşitul lunii octombrie 2007. Terenurile necesare execuţiei lucrărilor pentru  această secţiune sunt achiziţionate în proporţie de 83% faţă de 79% cât era în octombire 2007.

 

 

La secţiunea 3C, Suplacu de Barcău – Borş, s-a lucrat până la 24,40% din valoarea lucrărilor de 445 de milioane de euro iar la achiziţionarea terenurilor nu s-a mai înaintat deloc faţă de luna octombrie, respectiv 57%. Din cauza frigului, nici la fundaţii şi elevaţii nu s-a avansat prea mult. Au fost continua-te activităţile de terasamente, s-au început activităţile structurale de umplere şi au continuat instalarea şanţurilor din prefabricate şi producerea de grinzi de tip U şi T din beton.  Autostrada ce face legătura între Braşov – Cluj – Borş are o va-loare de execuţie de 2.241 de mili-oane de euro şi o lungime de 415 kilometri.

×
Subiecte în articol: economic