x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNSC a decis ca Loteria Română să reevalueze ofertele licitaţiei pentru servicii de cadastru

CNSC a decis ca Loteria Română să reevalueze ofertele licitaţiei pentru servicii de cadastru

17 Iun 2010   •   00:00

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, miercuri, ca Loteria Română să reevalueze ofertele depuse la licitaţia pentru servicii de cadastru, după ce a admis contestaţiile formulate de cinci firme, au declarat surse din cadrul instituţiei.

"Prin această decizie, CNSC a anulat rezultatul procesului de evaluare a ofertelor, prin care Loteria Română a stabilt că oferta depusă de Construct Co. Group SRL este câştigătoare. Potrivit legislaţiei, Loteria Română are dreptul să conteste decizia CNSC la Curtea de Apel în termen de 10 zile de la comunicare. De asemenea, reevaluarea ofertelor se va realiza în 15 zile de la comunicarea deciziei", au afirmat sursele citate.

La finele lunii martie, Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a publicat pe site-ul de achiziţii publice www.e-licitatie.ro un anunţ de participare prin care a solicitat oferte pentru prestarea serviciilor de întocmire a documentaţiei cadastrale, a serviciilor de intabulare şi evaluare a imobilelor din patrimoniul CNLR, precum şi a altor lucrări conexe privind patrimoniul companiei.

Cu o durată de 24 de luni de la data atribuirii, contractul a fost estimat de autoritatea contactantă la 21,42 milioane de lei (TVA inclus).

Potrivit anunţului, lucrările de cadastru vizează circa 860 de imobile şi sunt finanţate din surse proprii ale CNLR.

CNLR a solicitat ofertanţilor depunerea unei garanţii de 360.000 lei. În plus, prin caietul de sarcini, CNLR a solicitat ofertanţilor să deţină patru receptoare GNSS (Global Navigation Satellite Systems-Sisteme de Navigaţie prin Satelit), dintre care două să îndeplinească mai multe condiţii, una dintre acestea fiind ca receptorul să aibă minim 220 canale pentru urmărirea riguroasă a semnalelor satelitare simultan atât GPS, cât şi GLONASS.

De asemenea, autoritatea contractantă a cerut firmelor participante să deţină un scaner 3D, pentru realizarea modelului tridimensional al locaţiei.

Ofertele au fost deschise la 5 mai, iar comisia de licitaţie a stabilit că oferta câştigătoare a fost depusă de Construct Co. Group SRL Bucureşti. Firma are ca obiect de activitate lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi este controlată de Marilena Buteică - 90% din capitalul social şi Julietta Firan - 10%, conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

După stabilirea ofertei câştigătoare, cinci participanţi la licitaţie au contestat licitaţia la CNSC.

Înfiinţată în anul 1906, CNLR organizează şi exploatează pe întreg teritoriul ţării jocuri loto şi pariuri mutuale.



×
Subiecte în articol: redactie