x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Coface: Posibil record de companii aflate în insolvenţă în 2010

Coface: Posibil record de companii aflate în insolvenţă în 2010

10 Mai 2010   •   00:00

Numărul companiilor care au intrat în insolvenţă s-a dublat în primele trei luni ale anului, la 9.766 de firme, pe fondul deteriorării economiei, dar şi a amânării proceselor de anul trecut, astfel că se creează premisele unui număr record de insolvenţe în acest an, potrivit Coface.

"Pe lângă deteriorarea economiei ce a determinat această situaţie de fapt, companiile înregistrând tot mai puţine resurse pentru a se proteja în faţa creditorilor, termenele foarte mari (uneori de 6 luni) pronunţate de instanţele de judecată şi amânările din timpul anului 2009 datorate grevei magistraţilor au contribuit la creşterea numărului de insolvenţe de aproape două ori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, se creează premisele ca în anul 2010 să se înregistreze un număr record de insolvenţe", se arată într-un comunicat al Coface România.

În primul trimestru din anul trecut, 5.173 de companii se aflau într-una din fazele procedurii de insolvenţă.

Numărul falimentelor a crescut cu 27% anul trecut faţă de 2008, de la 14.483 la 18.421. Comerţul cu ridicata, distribuţia, comerţul cu amănuntul şi construcţiile au fost cele mai afectate, totalizând peste jumătate din falimentele de anul trecut, respectiv 9.682 cazuri.

×
Subiecte în articol: redactie