Programul Operaţional Regional 2014-2020
Axa prioritară 4 : Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, respectiv bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.
Beneficiar: UAT Municipiul Cluj-Napoca
Valoarea totală a proiectului = 44.242.722,88 lei
Valoarea finanțării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională = 34.731.034,04 lei
Municipiul Cluj-Napoca anunță finalizarea proiectului ,Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului, zona 2 - Parcul Armătura și zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor ” COD SMIS 128155, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza contractului de finanțare nr. 5559/11.06.2020 încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme), creșterea deplasărilor cu transportul public şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Obiectiv proiect
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplăsări cu transportul privat (cu autoturisme), creșterii numărului de deplasări cu transportul public și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.
Obiectivele specifice ale proiectului
1. Îmbunătățirea calității călătoriilor cu transportul public și modurile nemotorizate (velo și pietonal), prin creșterea standardelor de
calitate și siguranță în utilizarea acestor moduri de transport;
2. Îmbunătățirea gradului de siguranță pentru utilizatorii vulnerabili (pietoni și bicicliști), prin asigurarea de facilități adecvate acestor tipuri de deplasări;
3. Reducerea congestiei din traficul rutier, a accidentelor;
Rezultatele proiectului și anume scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea numărului de pasageri ce utilizează transportul în comun/pistele de biciclete/traseele pietonale, infrastructura rutieră și pietonală reabilitată, au condus la realizarea indicatorilor de realizare:1S11 - Operațiuni implementate destinate transportului public și nemotorizat: 1
Impactul investiției la nivel local constă în creșterea calității vieții locuitorilor datorită creșterii suprafeței de spații verzi în mp/locuitor, care va avea efecte benefice asupra nivelului de trai al populației deservite, prin îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, etc.
Perioada de implementare a proiectului: 16.06.2017-30.04.2022
Date de contact: Primăria municipiului Cluj-Napoca
Str. Calea Moţilor nr. 3, 400001
Tel. 0264 596030, int. 4602, 4635
e-mail: dezvoltare@primariaclujnapoca.ro