x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Conflict - Largirea DN 1 s-a blocat la Otopeni

Conflict - Largirea DN 1 s-a blocat la Otopeni

02 Noi 2006   •   00:00
Conflict - Largirea DN 1 s-a blocat la Otopeni

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, acuza Primaria Otopeni ca impiedica finalizarea lucrarilor de fluidizare a traficului pe DN 1, prin refuzul de a acorda autorizatia de constructie necesara, solicitand sprijinul premierului Tariceanu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (foto), acuza Primaria Otopeni ca impiedica finalizarea lucrarilor de fluidizare a traficului pe DN 1, prin refuzul de a acorda autorizatia de constructie necesara, solicitand sprijinul premierului Tariceanu.

DISPUTA AUTORIZATIILOR. Proiectul de largire a DN 1 la sase benzi prevede amenajarea de trotuare pentru pietoni si separarea fluxurilor de trafic, prin instalarea unor parapeti, patru pasarele pietonale si sase statii de autobuze.

Potrivit Mediafax, ministrul Transporturilor acuza Primaria Otopeni ca refuza sa acorde autorizatia de constructie pentru trei statii de autobuz si doua pasarele pietonale. Primaria motiveaza ca intersectia dintre DN 1 si DJ 100 (Strada 23 august) nu a fost semaforizata. Berceanu apreciaza ca semaforizarea intersectiilor nu permite fluidizarea traficului pe DN 1 si considera ca solutia definitiva pentru finalizarea proiectului este montarea de pasarele pietonale, lucrare conditionata insa de obtinerea autorizatiei de construire de la Primaria Otopeni.

CONTRAZICERE. Primarul din Otopeni, Silviu Gheorghe, citat de Mediafax, spune ca a eliberat CNADNR autorizatiile necesare, cu exceptia avizelor pentru constructia a doua refugii in cazul carora lipseau actele de expropriere a terenurilor. El sustine totodata introducerea instalatiilor de semaforizare.

×
Subiecte în articol: economic