x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Credite punte cu dobânzi avantajoase

Credite punte cu dobânzi avantajoase

de Daniela Ivan    |    01 Aug 2017   •   12:10
Credite punte cu dobânzi avantajoase

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a semnat ieri parteneriate cu trei bănci care vor oferi creditele-punte în cadrul Programului Start-Up Nation. Băncile partenere sunt: Banca Transilvania, CEC Bank şi Banca Comercială Română.

Programul Start-Up Nation prin care statul acordă până la 200.000 de lei celor care vor să pornească o firmă a intrat în linie dreaptă. Peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în acest program, care are un buget de 1,7 miliarde de lei pentru acest an.

"Cei care au aplicat în cadrul programului au avut două opţiuni la dispoziţie: să opteze pentru cererea de rambursare sau pentru cererea de plată”, a declarat Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri. Acesta a mai precizat că aceia care vor merge pe cererea de rambursare au posibilitatea de a implementa proiectul prin creditul punte.

 

Băncile vor oferi o dobândă de până 3,99% pe an. Banca Transilvania are o dobândă de 3,9%, BCR 3,5%, iar CEC Bank 3,99%. Valoarea maximă impusă de stat este de 5%.

“Creditul-punte este important. În momentul în care dosarul trece de evaluare, cel care beneficiază de proiect ajunge la bancă, iar în cel mult două săptămâni va primi suma necesară. Creditul ajunge în contul beneficiarilor, iar acesta va cheltui banii şi toate echipamentele care fac parte din active şi cele de inventar vor intra în această primă tranşă. ", a precizat Laufer.

×