Creștere fulminantă a afacerilor cu jocuri de noroc, după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei
Activităţile de jocuri de noroc și alte activități recreative au crescut cu 1506,7% în luna iunie faţă de perioada anterioară, ajungând la un avans al serviciilor de piaţă prestate populaţiei în serie brută de 152,8%, arată Institutul Naţional de Statistică (INS).
"În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 152,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1506,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+144,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+130,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+48,3%), şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%)", tansmite INS.
Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, a înregistrat o creştere cu 132,9%, față de perioada precedentă.
Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a avut o creştere cu 38,3%, datorită comerţului cu autovehicule (+59,5%), comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,3%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente și întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,6%.
Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie s-a înregistrat o creştere cu 31,5% ,faţă de mai 2020.
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 17%, ca serie brută, în primele şase luni din 2020, faţă de perioada similară de anul trecut, şi cu 15,8% ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
Scăderea pe serie brută a fost determinată de declinul înregistrat la comerţul cu autovehicule (-24%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-13,2%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,9%).
În comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente şi întreţinerea şi repararea motocicletelor s-a înregistrat o creştere cu 71,9%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat, în primele șase luni ale anului, o cifră de afaceri cu 38,3% mai mică față de aceeaşi perioadă a anului trecut, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-47,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-41,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-36,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-23,1%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-22,3%).

Ştiri din .ro
Mișcare importantă pe piața financiară. BNR a redus dobânda cheie la 1,25% pe an
4 pași pe care trebuie să îi parcurgi înainte de a închiria un autocar sau microbuz
Economia mondială se va redresa greu din cauza celui de-al doilea val al pandemiei
Ce produse s-au scumpit cel mai mult în decembrie 2020
Cum pot folosi companiile banii obținuți din granturi
Ce produse și servicii s-au scumpit cel mai mult în luna decembrie 2020
(P) Cum poți economisi bani folosind reduceri, vouchere și cupoane online
Inflația s-a situat la 2,1% în decembrie 2020. ALimentele s-au scumpit cu 3,24%
(P) Principalele tipuri de furtunuri industriale și stocul generos de la Tehnovest
Principalele motive pentru care să apelezi la un detectiv privat
Tendința de a trata toți angajații la fel
