Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu: „Ce a început tatăl meu la momentul respectiv poate doar el vedea ca fiind de durată. Duminica se ducea să îi convingă pe cei cu care lucra de 20 de ani să vină la firma privată, nimeni nu voia să se mute la o firmă mică.”
Construcții Erbașu, aproape 35 de ani de la înființare are peste 1250 de angajați cu un total de peste 2000 la nivelul întregului grup.
Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu: „De-a lungul timpului am fost întotdeauna cu gândul să fim cu un pas înaintea celorlalți prin metodologie, prin strategie, prin tehnologie. ”
Investesc mult în tehnologie, în digitalizare și robotizare, dar cel mai important capital al companiei îl reprezintă oamenii, spune Cristian Erbașu. Au angajați care sunt cu ei încă de la început, care sunt ca o familie. Și chiar dacă acum tendința e de a aduce muncitori din afară, compania încearcă să găsească întotdeauna alternative locale.
Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu: „Cel mai bine e să creștem români, să îi convingem pe tineri să vină în breasla noastră. Este clar că trebuie să le îmbunătățești condițiile pe șantier prin metodologii și prin tehnologii cât mai moderne astfel încât efortul să fie cât mai redus.”
Cu o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro, vor fi printre primii constructori din România cu o bază proprie de sortare și reciclare a deșeurilor din construcții.
Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu: „Deja am început, terenul este achiziționat, proiectul există, primele echipamente sunt achiziționate.”
Însă afacerea nu s-a oprit la construcții. Cristian, alături de fratele Alexandru și unchiul Ion Erbașu, au realizat deja investiții în agricultură, într-o fabrică de producție de lactate, dar și în industria hotelieră. Anul viitor vor deschide un nou hotel în București, peste 2 ani la Oradea și peste 3 ani la Timișoara. Şi-au propus o dezvoltare tot mai puternică şi pe zona de implicare socială.
Cristian Erbașu, director general Construcții Erbașu: „Mi-aș dori pentru a treia generație, afacerea pe care o vor prelua să fie dedicată societății.”
De altfel, dorința de implicare socială se vede și în proiectele la care a lucrat grupul de firme, lucrări de infrastructură, de importanță pentru comunități: aeroporturi, stadioane, săli polivalente, școli, spitale, drumuri sau reabilitarea unor clădiri monument, cum sunt Universitatea din București sau clădirea care găzduiește Opera Română și Colegiul Carol I din Craiova.
- Cifra de afaceri a grupului a depășit 465 de milioane de euro în 2023
- Grupul de firme, o afacere de familie, aniversează 35 de ani pe piața românească în 2025
- Filosofia grupului de firme de construcții a fost încă din 1990 să reușească să fie cu un pas înaintea competitorilor
- Sustenabilitatea este un punct cheie pe care compania pune accent la nivelul dezvoltării
- Din portofoliul grupului fac parte stadioanele Steaua și Rapid, dar și bazinul de înot și polo de la Dinamo
- Compania Erbașu își propune să fie parte a proiectelor sociale de anvergură din România