Combinatul de celuloză şi hârtie Someş Dej riscă să se confrunte cu falimentul dar şi să-i lase pe locuitorii oraşului Dej fără alimentare cu apă ca urmare a faptului că singura staţie de epurare din oraş se află în administrarea combinatului, spun liderii de sindicat.
Aceştia mai adaugă şi că săptămânal sindicatul şi conducerea companiei caută soluţii pentru a menţine combinatul „pe linia de plutire" în condiţiile în care nesiguranţa din piaţă combinată cu expectativa companiilor şi lipsa de cash-flow ameninţă serios şi supravieţuirea Someş Dej.
Doar ultimele şase luni combinatul dejean a disponibilizat 450 de angajaţi. În prezent în companie mai lucrează doar 350 de persoane. Nu doar că falimentul Someş Dej ar lăsa oraşul fără unul dintre principalii agenţi economici şi angajatori, dar i-ar putea lăsa pe dejeni şi fără apa de la robinet cu atât mai mult cu cât staţia de epurare este gajată către bancă în urma unui împrumut contractat.
Conducerea companiei a propus vânzarea staţiei de epurare către autorităţile locale contra sumei de 3 milioane de euro, însă a întâlnit concurenţa făcută de investiţia de la Tarniţa, care ar urma să prelungească şi conducta de apă de la Gherla şi astfel alimentarea cu apă a oraşului nu s-ar mai confrunta cu nici un fel de probleme.
Citește pe Antena3.ro