x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum alegi vitrina caldă pentru cofetărie: 6 recomandări

Cum alegi vitrina caldă pentru cofetărie: 6 recomandări

08 Noi 2022   •   14:40
Cum alegi vitrina caldă pentru cofetărie: 6 recomandări
Sursa foto: Shutterstock 

Dacă dorești să activezi în domeniul HoReCa și vrei să deschizi o cofetărie sau o patiserie, cu siguranță în rândul echipamentelor profesionale cu care vei dota aceste locații se va afla și vitrina caldă sau vitrina termică, așa cum mai este numit acest echipament. Vitrina caldă permite depozitarea temporară a deserturilor sau preparatelor de patiserie pe care le comercializezi și expunerea acestora într-un mod estetic, care să atragă privirile consumatorilor. 

Ideea de a fi afișate în fața clienților cele mai apetisante produse din cofetărie este una generatoare de profit suplimentar pentru unitățile din HoReca ce o pun în practică. Este aproape imposibil pentru consumatori să treacă prin fața vitrinelor cu deserturi și produse de patiserie apetisante, frumos mirositoare și atractiv prezentate, fără să-și dorească măcar o bucățică dintr-un anumit produs. 

 

Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, va fi nevoie de astfel de echipamente de prezentare adecvate, care să reușească să atragă cât mai mult atenția clienților. Din fericire pentru tine, am pregătit în rândurile de mai jos o serie de recomandări care să te ajute să alegi cea mai bună vitrină caldă pentru cofetăria ta! 

  1. Ai în vedere dimensiunile vitrinei calde 

Dimensiunile vitrinei calde reprezintă un factor important de luat în considerare atunci când vrei să alegi cea mai bună vitrină caldă pentru afacerea ta. Desigur, dimensiunile vor depinde de ceea ce intenționezi să afișezi în vitrina caldă. Produsele de panificație au, de regulă, un timp de valabilitate limitate, așa că, și dacă vei avea loc în cofetărie pentru o vitrină caldă mare, de podea, o vitrină mai mică poate răspunde mai bine nevoilor tale. 

 

Lățimea și înălțime sunt, de asemenea, importante, dacă dorești ca toate deserturile pe care le comercializezi să încapă integral în vitrina caldă și să poată fi observate de către clienți. Ia în considerare capacitatea de producție la care dorești să te raportezi și ține cont de dimensiunile cofetăriei pentru a face cea mai bună alegere. 

  1. Ține cont de eficiența energetică și dotările suplimentare 

Va fi nevoie de un research pentru a determina eficiența energetică a vitrinelor calde de pe piață și pentru a evalua care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Ar trebui să te orientezi către o vitrină termică care consumă mai puțină energie și care permite o bună circulație a aerului. Există și o serie de dotări suplimentare precum răcirea ventilatorului, încălzirea rapidă, iluminarea eficientă cu LED-uri și altele de luat în considerare. 

 

Cel mai simplu mod de a determina aceste aspecte este de a citi specificațiile produselor pe care le vizezi și recenziile clienților despre diferitele modele de vitrine calde. Ai răbdare și cântărește cu atenție toate opțiunile, pentru a alege cea mai bună vitrină caldă pentru cofetăria ta. 

  1. Ia în considerare capacitatea vitrinei 

Vitrinele calde sunt echipamente profesionale de prezentare care au, de regulă, unul, două sau trei rafturi (reglabile), unde pot fi așezate o mulțime de deserturi și produse de patiserie gata spre a fi servite clienților. Atunci când achiziționezi o astfel de vitrină termică este indicat să iei în considerare numărul și varietatea de produse pe care dorești să le expui în cofetăria ta. Rulajul preparatelor va dicta capacitatea pe care o vei alege pentru vitrina caldă. 

  1. Pune preț pe design-ul vitrinei calde 

Există pe piață o serie de modele diferite de vitrine calde, însă două dintre acestea sunt cele pe care le vei întâlni, în general, în magazinele de profil: vitrinele cu carcase drepte și vitrinele cu carcase curbate. În timp ce vitrinele drepte prezintă un aspect tradițional, vitrinele curbate sunt puțin mai costisitoare și sunt considerate contemporane. Acestea oferă o vedere mai bună asupra produselor expuse, ceea ce le face o alegere excelentă pentru prezentarea produselor de cofetărie. 

  1. Asigură-te de prezența iluminatului 

Există o mulțime de vitrine termice cu interioare iluminate concepute pentru a face produsele să arate mai bine. În funcție de model, unele folosesc becuri fluorescente specializate, care pun în valoare anumite culori sau tipuri de produse, așa cum sunt deserturile sau produsele de patiserie. Unele modele au iluminarea în partea de sus, în timp ce altele pot avea becuri montate pe rafturi. Iluminarea produselor este esențială în prezentarea acestora, așa că trebuie să te asiguri că achiziționezi o vitrină caldă care să corespundă nevoilor tale în acest sens. 

  1. Ia seama la bugetul alocat și nevoile tale 

Un criteriu important de alegere a vitrinei calde este și bugetul pe care dorești să-l aloci. Costul acestor echipamente va depinde de dimensiunea acestora, designul lor, dar și de capacitatea vitrinelor. Ține cont de bugetul alocat și achiziționează o vitrină caldă care să corespundă întocmai cantităților de produse pe care dorești să le expui spre deliciul clienților. 

 

Pe baza acestor recomandări suntem convinși că vei reuși să faci cea mai bună achiziție în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a cofetăriei tale. Investește într-o vitrină caldă cu design atrăgător, care să scoată în evidență talentele cofetarilor tăi! 


 

×