Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite (UNICEF) are în desfășurare o sesiune de depunere a proiectelor prin care oferă până la 100.000 de dolari SUA pentru startup-uri profilate pe monedă virtuală (tehnologii blockchain), inclusiv din România și Republica Moldova, finanțările fiind exprimate fie în bani clasici, fie în criptomonede - Bitcoin sau Ethereum.
The UNICEF Innovation Fund (Fondul pentru Inovație al UNICEF) așteaptă înscrieri online pe site-ul său - unicef.org/inovation/aplyBlockchainCrypto - până pe data de 27 iulie ora 6.59, ora României.
Pașii înscrierii
La competiție se pot înscrie firme care au deja un prototip cu „rezultate promițătoare” încă din faza pilot. Iată pașii de urmat:
1. Verifică criteriile generale de eligibilitate. Printre acestea se numără faptul că trebuie să fii înregistrat(ă) ca o companie privată într-o țară a programului UNICEF și să lucrezi la soluții de tehnologie open-source sau dorești să fii open-source sub următoarele licențe sau echivalentul lor: BSD, GNU, MIT (software), CERN, MIT, TAPR (hardware) sau CC-BY (conținut);
2. Urmărește întrebările frecvente. „Citește documentul complet al Cererii de exprimare a interesului (REOI), pentru a înțelege procesul de depunere și pentru a afla mai multe despre tipurile de proiecte care se califică și cum se va face notarea”, recomandă finanțatorii;
3. Trimite expresia de interes pentru finanțare. Trimite-ți expresia de interes, completând formularul. „Toate trimiterile trebuie să fie făcute în engleză. Pentru a vă sprijini pregătirea, vă rugăm să rețineți că formularul de trimitere solicită, de asemenea, o legătură către un videoclip de două minute”, atenționează organizatorii sesiunii.
Ca domenii, UNICEF caută soluții blockchain pentru sectoare precum financiar, comunicare, instrumente/aplicații care ajută direct utilizatorul și altele. Firmele selectate vor putea primi finanțări de până la 100.000 de dolari SUA fiecare, sub formă de investiții, dar fără să li se oprească părți sociale din afacere. Un mesaj important din partea UNICEF este că sunt încurajate să depună proiecte și - în mod special - femeile care au înființat startup-uri profilate pe tehnologiile blockchain.
Un criteriu important de eligibilitate este ca soluția blockchain a candidatului să aibă un potențial impact pozitiv pentru viețile copiilor.