x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Microfirme finanțate de stat cu 10.000 de euro

Microfirme finanțate de stat cu 10.000 de euro

de Daniela Ivan    |    22 Mar 2016   •   18:35
Microfirme finanțate de stat cu 10.000 de euro
Sursa foto: StockRocket/Getty Images/iStockphoto

Societăţile cu răspundere limitată (SRL), înfiinţate de către patroni care nu au mai avut afaceri, vor primi un ajutot de la stat în valoare de 10.000 de euro, potrivit procedurii de implementare a programului SRL-D în anul 2016, publicată pe site-ul www.aippimm.ro.

Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism a anunţat că bugetul alocat în 2016 acestei scheme de finanţare este de 22,7 milioane de lei, iar fiecare SRL nou-înfiinţat va putea lua 10.000 de euro, cu condiţia ca şi antreprenorii debutanţi să facă dovada că au şi ei 10.000 de euro, din surse proprii sau din credite atrase de la bănci. Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Autorităţile nu au comunicat încă data de la care se pot depune cererile de înscriere în program, specificând că aceasta va fi anunţată pe site cu cel puţin cinci zile înainte, potrivit economica.net. Pot participa la program microîntreprinderile nou-înfiinţate, care îşi trec în obiectiul de activitate cel puţin cinci coduri CAEN, cu excepţia intermedierilor financiare, a tranzacţiilor imobiliare, jocurilor de noroc, producţiei de explozibil, sau alcoolului şi tutunului.

 

Înfiinţarea unui SRL-D durează trei zile. Actele necesare sunt: contract de comodat pentru sediul social, actul constitutiv, rezervarea de nume pe care o obţii de la Registrul Comerţului, chitanţa care atestă depunerea capitalului social (minimum 200 de lei) şi o serie de formulare pe care le vei primi şi completa pe loc la Registrul Comerţului. Costurile sau taxele pentru înfiinţarea unui SRL-D sunt zero.

 

501 de persoane vor beneficia în acest an de programul SRL-D 2016

Ce investiţii sunt eligibile

Francizele, etichetarea ecologică, licenţele şi software, dar şi realizarea de site-uri pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate sunt considerate cheltuieli eligibile. Şi achiziţionarea de spaţii, mobilier sau construcţii necesare realizării activităţii pentru care s-a solicitat finanţarea sunt considerate eligibile. Totodată, se califică şi cumpărarea de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru, aparatură birotică, echipamente IT şi tehnică de calcul. Nu şi autoturismele, nici măcar cele de teren. Doar achiziţionarea de autoutilitare din categoria N1, N2, N3.

 

 

×