x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să alegi servicii IT de calitate pentru firma ta

Cum să alegi servicii IT de calitate pentru firma ta

03 Iun 2022   •   11:34
Cum să alegi servicii IT de calitate pentru firma ta
Sursa foto: Pexels

Să recunoaștem, majoritatea companiilor mari, mijlocii și chiar și cele mici nu prea mai pot exista fără o componentă online. Și e absolut normal, mai ales că din ce în ce mai mulți dintre noi preferă să lucreze de la domiciliu.

În acest context, firmele au nevoie de ajutor de la specialiști, mai ales pentru infrastructură IT sau servicii de securitate digitală.

Așa cum era de așteptat, există și foarte multe companii care să răspundă cererii și să ofere servicii IT care la prima vedere par extrem de valoroase. Într-o piață în care mai toate firmele pare că oferă același lucru, cum poți face departajarea? Îți vom vinde câteva ponturi, în cele ce urmează!

Serviciul include și o analiză inițială, nu doar consultanță

Foarte multe firme care oferă servicii de IT vin la sediul tău și-ți fac direct o ofertă. Dar pe ce se bazează oare oferta lor dacă tu n-ai apucat să-ți exprimi nevoile? Mai mult decât atât, este posibil ca clientul să nu știe exact de ce soluții are nevoie, așadar orice specialist trebuie să realizeze mai întâi un audit.

Așadar, alege să colaborezi cu firme care-și oferă serviciile doar în urma unei analize amănunțite. În caz contrar, șansele ca soluțiile oferite de către aceștia să fie personalizabile sau să răspundă exact nevoilor tale sunt foarte mici.

Primești asistență constant

Nu va fi suficient ca o echipă de specialiști să-ți ofere echipamente și să-ți realizeze conexiuni și noi moduri de lucru, cel puțin nu pe termen lung. Problemele sau defecțiunile pot apărea oricând, așadar indicat va fi să-ți externalizezi serviciile IT, mai ales dacă-ți dorești asistență pe tot parcursul zilei, tot anul.

Profesioniștii îți vor oferi chiar și o marjă de timp în care se vor obliga să-ți răspundă la solicitări. Dacă nu răspund la timp este posibil să suporte penalități, conform cu contractul. Cu cât echipa care lucrează pentru tine este mai numeroasă și mai specializată, cu atât răspunsul va veni mai repede!

Costurile sunt stabilite pe o bază reală

Ai o întâlnire cu o firmă care urmează să-ți furnizeze servicii IT și când vine vorba de costuri pur și simplu îți prezintă o cifră.  O vei accepta dacă nu te informează nimeni și ce stă în spatele ei? Noi te sfătuim să nu.

Luând asta în calcul, te sfătuim că înainte de a semna orice sau de a fi de acord cu orice fel de sumă să ceri explicații în legătură cu natura costurilor. În general, la stabilirea unui preț de furnizare servicii IT vor fi luate în calcul aspecte pecum: salarii, taxe, costurile de recrutare și acomodare, dar și aparatura de pe care se va lucra. Evident, costul pe lună va fi calculat și în funcție de numărul de angajați și de complexitatea operațiunilor pe care compania ta le desfășoară.

Te sfătuim să ceri cât mai multe informații înainte de a te decide cu cine lucrezi. Nu oricine poate să-ți asigure o viteză de răspuns optimă, dar și eficiență în execuție la prețuri corecte.

×