x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să economiseşti bani pentru călătorii?

Cum să economiseşti bani pentru călătorii?

15 Sep 2020   •   13:55
Cum să economiseşti bani pentru călătorii?

Nu este o surpriză faptul că majoritatea oamenilor doresc să călătorească mai mult. Dar realitatea zdrobitoare este că vacanţele sunt costisitoare şi banii pentru călătorii nu reprezintă o resursă nelimitată. Cu ajutorul sfaturilor de mai jos şi câteva ajustări ale stilului de viaţă, vei putea să-ţi atingi obiectivele financiare.

 

Stabileşte un buget

Primul pas în economisirea pentru o vacanță este planificarea. Înainte de a te gândi la economii, stabileşte zona în care vrei să mergi, unde vrei să stai și ce vrei să faci în timp ce ești acolo. În timp ce faci cercetări, ține cont de cât costă biletul de avion, cazările, mâncarea și activitățile. După ce ai planificat un itinerar vag, notează costul total estimat pentru data de plecare intenționată. Calculează numărul de săptămâni până la data plecării și împarte costul estimat la această perioadă. Astfel vei afla cât trebuie să economiseşti în fiecare săptămână. Dacă până în momentul placării nu reuşeşti să ai banii necesari, poţi oricând să completezi suma cu ajutorul unui împrumut rapid de la https://banksecrets.dk/

 

Rămâi motivat

Ține cont de obiectivul tău: imprima o imagine a destinației visate sau salvează o poză ca fundal pe telefon sau computer. Oricând foloseşti telefonul sau laptopul pentru a face cumpărături de care nu ai neapărat nevoie, vei vedea imaginea vacanţei de vis şi este foarte posibil să te răzgândeşti în a cheltui bani pe care îi poţi pune deoparte pentru călătorii.

 

Ţine evidenţa cheltuielilor

Este important să ţii evidenţa tuturor cheltuielilor tale, chiar şi a celor mici. Acesta este modul în care vei reuşi să-ţi atingi obiectivul mai repede decât sperai. De multe ori, lucrurile mărunte, cum ar fi cafeaua de la cafeneaua preferată în fiecare dimineaţă, se adună fără să îţi dai seama. Când trebuie să urmăreşti fiecare cheltuială, vei realiza că sunt lucruri care te vor face să te întrebi dacă este cu adevărat necesar să plăteşti pentru ele.

Aruncă o privire în contul bancar și verifică plăţile care reprezintă chiar şi câteva zeci de lei. Probabil că aceste cheltuieli sunt doar pentru confort şi, adunate, pot duce la sume mai mari. De asemenea, este important să renunţi la achiziții pe care la faci pus şi simplu din impuls. Încearcă să faci acasă cafeaua şi să o iei cu tine la serviciu, la fel şi gustările şi alte cheltuieli pe care le poţi reduce foarte simplu.

 

Caută activităţi gratuite

A face economii nu înseamnă că nu te poți distra - trebuie doar să devii creativ. Există o mulțime de lucruri ieftine şi chiar gratuite pe care le poţi face, indiferent de zona în care locuieşti. Caută o listă de activităţi ieftine sau gratuite în oraşul tău şi invită-ţi prietenii să petreceţi împreună timp de calitate, fără să cheltuiţi prea mulţi bani.

 

Găseşte modalități creative de a câștiga bani în plus

Chiar dacă nu poţi economisi atât cât ţi-ai propus, există modalități prin care poţi obţine un câştig suplimentar atunci când ai ceva timp liber. Poţi găsi idei de a face bani online sau poţi cere sfaturi prietenilor. Dacă nu poţi economisi deloc şi nu găseşti soluţii de a face bani în plus, poţi oricând să faci un împrumut cu o dobândă mică pe care să-l pui deoparte pentru vacanţă şi doar să plăteşti ratele lunare.

×