x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să îți amenajezi propriul atelier auto

Cum să îți amenajezi propriul atelier auto

30 Mai 2022   •   15:25
Cum să îți amenajezi propriul atelier auto
Sursa foto: Envato.com

Utilarea completă a unui service auto poate fi un efort financiar considerabil, care trebuie planificat cu atenție în fiecare etapă de achiziție. De la cele mai complexe echipamente și până la cele mai simple unelte sau consumabile, orice investiție trebuie să fie făcută cu prudență și judiciozitate astfel încât să nu afecteze bugetul operativ al atelierului.

Optimizarea timpului este un element important care poate să te ajute să faci din afacerea ta una profitabilă. Iar una dintre condițiile optimizării timpului este organizarea atelierului, astfel încât toate uneltele, materialele și piesele de schimb folosite să fie ușor accesibile pentru toți angajații.

Banc de lucru mobil

Un banc de lucru este un accesoriu necesar în orice spațiu industrial, fiind un aliat de nădejde pentru prelucrarea diferitelor piese și asigurând un plan de sprijin. Acesta poate avea o utilitate versatilă, în funcție de nevoile domeniului în care este folosit și este una din cele mai utile structuri de lucru. Ergonomia este avantajul principal pe care un banc de lucru îl asigură, oferind o libertate adecvată de mișcare într-un spațiu de lucru. 

 

Pe lângă aceasta, un banc de lucru oferă spațiul potrivit pentru fixarea anumitor piese de lucru și utilizarea lor în conformitate cu mișcarea naturală a corpului, prevenind riscul de accidente. Structura robustă și compactă, care poate fi simplă, precum a unei mese mari, ori sub formă de tejghea. Un avantaj în plus este acela că bancul de lucru asigura ordinea în spațiul de lucru, în special modelele cu sertare sau dulapuri, care permit și magazinarea uneltelor sau instrumentelor de lucru.

 

Stabilitatea pe care o oferă un banc de lucru constituie un punct solid de sprijin în operațiunile derulate cu ajutorul său.Transportul facil se datorează structurii sale. Poți repozitiona sau reloca bancul tău de lucru după bunul plac.

Dulap pentru scule

Indiferent dacă vreți să organizați sculele din garajul de acasă sau dintr-un atelier, alegerea unui dulap de scule este esențială pentru a vă organiza uneltele așa cum trebuie. Acest dulap nu este o simplă cutie de scule, ci dispune de un set de roți și poate fi mișcat dintr-o parte în alta fără prea mari eforturi.

 

Dulapurile de scule au două sau patru roți și sunt foarte utile în ateliere mari, întrucât permit mutarea instrumentele acolo unde aveți nevoie de ele. Pentru ca un dulap să fie ușor de manevrat, aceasta trebuie să aibă roți puternice și ușoare, realizate din materiale rezistente, cu durabilitate mare în timp chiar și în medii extreme. Totul depinde de cum vei utiliza dulapul. Din acest motiv, este esențial să evaluezi bine caracteristicile unui anumit model înainte de a lua o decizie.

Geantă de scule

Pentru a beneficia de eficiență maximă, ia în considerare utilizarea unor cutii de scule metalice sau din plastic. Accesoriile de mici dimensiuni trebuie păstrate în spații atent compartimentate, ca să nu existe riscul de a le pierde. Meșterii care au întotdeauna de executat lucrări mai puțin complexe vor aprecia utilitatea acestor cutii, doarece sunt ușor de transportat și le oferă posibilitatea de a face reparațiile rapid și organizat. În plus, dispozitivele metalice sau din plastic includ de la 8 până la 48 de compartimente, ceea ce înseamnă că pot depozita lejer toate produsele de care ai nevoie pentru desfășurarea activității în condiții optime.

 

Trusele de scule sunt ideale pentru profesioniști precum dulgheri, electricieni sau mecanici care folosesc adesea piese de dimensiuni mici, iar cutiile de scule le oferă ergonomie, multifuncționalitate și portabilitate. În funcție de specificul activității pe care o desfășori, poți alege pentru organizarea atelierului tău fix sau mobil, cutii de scule semi-profesionale sau modele profesionale, complet echipate. Echipamentele pot fi adaptate dimensiunilor mașinii, rafturilor utilizate sau ustensilelor folosite în mod frecvent.

 

Ca să gestionezi în mod corespunzator o afacere care paote include deplasarea în diferite locații, trebuie să îți echipezi eficient atelierul și mașina cu care te deplasezi pe teren. Chiar dacă mare parte din timp o petreci pe drum, ai nevoie și de un spațiu fix în care să depozitezi anumite produse sau să execuți lucrări ocazionale, în funcție de domeniul de activitate ales. Mizează pe sistemele modulare de calitate pentru organizarea echipamentelor și astfel ustensilele tale vor fi întotdeauna atent organizate, până în cel mai mic detaliu.


Ești gata să începi cumpăraturile? În magazinul nostru online de echipamente pentru service auto, vei găsi o gamă variată de truse de scule și dulapuri speciale care să de ajute să depozitezi mai ușor.

×