x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să-ţi faci site şi siglă cu bani de la stat

Cum să-ţi faci site şi siglă cu bani de la stat

de Daniela Ivan    |    01 Aug 2017   •   11:50
 Cum să-ţi faci site şi siglă cu bani de la stat

Firmele mici și mijlocii pot solicita până vineri 4 august, ora 20.00, ajutoare nerambursabile de la stat de până la 50.000 de lei, pentru realizarea de site-uri, aplicaţii de promovare și participare la târguri internaționale. Cererile se depun pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, www.aippimm.ro.

Întreprinzătorii care doresc să obţină banii trebuie să se grăbească pentru că funcţionează principiul primul venit primul servit, iar înscrierile au început de ieri, 31 iulie. Alocația financiară nerambursabilă este în cuantum de maximum 50.000 lei/ beneficiar, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile, fără TVA.

 

Beneficiarul grandului trebuie să suporte 10% din cheltuielile eligibile, plus TVA în întregime. Taxa pe valoarea adăugată o poate deduce dacă are cod de TVA.

Bugetul pentru acest an este de cinci milioane lei. Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, estimează că banii vor ajunge pentru 150-200 de companii. " E foarte important să lansăm programul anul acesta și să vedem care sunt nevoile, cum putem să perfecționăm pentru anul viitor. Este important atunci când lansezi un program să nu vii cu un buget foarte, foarte mare la început, mai ales când este vorba de un program sensibil din punctul meu de vedere, adică trebuie să înțelegem cum putem fi mai eficienți”, a declarat Ilan Laufer. Pentru perioada 2017-2020 este prevăzut un buget total de 71 milioane de lei.

 

Ce activităţi se finanţează

  1. Participarea individuală la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu-maxim 30.000 lei;
  2. Participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate- maxim 15.000 lei;
  3. Crearea identității vizuale a unui IMM – marcă și/sau siglă și/sau slogan- maximum 10.000 lei;
  4. Realizarea unui site pe Internet sau pentru mobil pentru prezentarea activității firmei sau şi a produselor promovate, maximum 10.000 lei;
  5. Participarea angajaților la cursuri de pregătire, în țară sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor, maximum 10.000 lei;
  6. Elaborarea de analize și studii de piață, maximum 10.000 lei;

Pentru a putea beneficia de activitățile prevăzute la punctele 3-6, un IMM trebuie să participe individual la un târg sau la o misiune economică în străinătate (punctul 1 sau 2).

 

Un număr de 141 de companii au aplicat ieri în cadrul programului, în primele două ore. Ilan Laufer a anunţat că la fiecare trei minute s-a înscris o firmă.

 

×