x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să-ți încarci cartela în 3 pași simpli

Cum să-ți încarci cartela în 3 pași simpli

25 Oct 2018   •   11:19
Cum să-ți încarci cartela în 3 pași simpli

Cartelele prepay reprezintă o necesitate pentru mulți din români. Mulți aleg o cartelă prepay de la unul din furnizorii de telefonie din țară, din motive de costuri și beneficii, dar și pentru că sunt disponibile online și este foarte ușor să-și aleagă varianta de care are nevoie.

Pe site-ul altex.ro la categoria cartele prepay ai 3 opțiuni de reîncărcare: Orange, Vodafone sau Telekom. Vei regăsi la toți operatori beneficii precum minute și SMS-uri nelimitate în rețea, însă pe lângă acestea fiecare vine cu beneficii personalizate.

 

Cartela prepay Orange

Dacă ești client fidel Orange ai 5 opțiuni de reîncărcare electronică, cu valori cuprinse între 5 și 10 euro. Dacă optezi pentru Opțiunea de 5 euro credit, pe lângă tradiționalele minute și sms-uri în rețea ai 1000 minute naționale și internaționale către fix sau SMS-uri naționale din care 100 minute sau SMS-uri sunt și internaționale pe mobil în UE. La aceste se adaugă 5 GB de internet național plus 50 GB bonus, pentru activarea opțiunii. La fiecare opțiunea vei avea însă o limită de consum date în Roaming SEE, dacă activezi această opțiune, care începe de la 1.78 GB.

 

Spre deosebire de aceasta, cartela de 10 euro îți dublează numărul de minute naționale și internaționale către fix sau SMS național. Pe lângă cei 50 GB internet național bonus, ai parte de cei aferenți pachetului de 8 GB, iar limita de consum date în Roaming este de 3.4 GB.

Valabilitatea acestor oferte este de 30 zile. Mai jos ai toate opțiunile de reîncărcare Orange:

 

 

Opțiunea 5

Opțiunea 6

Opțiunea 7

Opțiunea 8

Opțiunea 10

Preț

5 euro

6 euro

7 euro

8 euro

10 euro

Internet mobil

5 GB + 50 GB bonus

6 GB + 50 GB bonus

7 GB + 50 GB bonus

8 GB + 50 GB bonus

10 GB + 50 GB bonus

Min./SMS

Rețea

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

Min./SMS naț. și internaț.

1000 din care 100 min./SMS intern. mobil UE

2000 din care 300 min./SMS intern. mobil UE

2000 din care 300 min./SMS intern. mobil UE

2000 din care 400 min./SMS intern. mobil UE

2000 din care 600 min./SMS intern. mobil UE

Limită Roaming*

1.7 GB

2 GB

2.4 GB

2.7 GB

3.4 GB

* Dacă ai activă și o opțiune de 10 € credit cu roaming în SEE.

Sursă: shutterstock.com

Cartela prepay Vodafone

În ceea ce privește Vodafone, acesta vine cu 6 propuneri de reîncărcare electronică a cartelei, cu valori cuprinse între 5 și 12 euro. Varianta Vodafone Direct 5 este asemănătoare cu Opțiunea 5 euro de la Orange. Astfel vei beneficia de minute și SMS-uri nelimitate în rețeaua Vodafone și 1000 de minute/SMS-uri naționale și internaționale în UE, din care 100 minute internaționale pe mobil plus 20 GB internet. Pe lângă acestea ai acces la cea mai mare colecție de muzică din România prin aplicația Zonga.

 

Oferta Vodafone Direct 12 este forte avantajoasă prin cei 10 GB de internet pe mobil pe care ți-i pune la dispoziție. La capitolul minute/SMS-uri naționale oferta rămâne la 2000, iar cea de minute internaționale pe mobil crește la 900. Noutatea cartelelor Vodafone este data de opțiunea de mesaje și apeluri video prin Facebook, WhatsApp (plus alte aplicații) și a minutelor către Vodafone Italia, în ambele cazuri cu acces nelimitat.

 

La cartela Vodafone perioada de valabilitate este diferită în funcție de opțiunea aleasă astfel:

  • 28 zile pentru Oferta 5, 6, 10 și 12 euro;

  • 35 zile pentru Oferta 7 euro;

  • 42 zile pentru Oferta 8 euro.

 

O altă diferență apare la Cartela 5 euro, care spre desoebire de restul ofertelor, nu are incluse mesaje și apeluri video prin Facebook/Whatsapp și minute către Vodafone Italia. Vodafone vine și cu alte surpize la achiziția cartelor prepay, având programul Smart Family care promite extra internet și aplicația Net, din App Sore/Google Play care îți permite să trimiți invitați către cei dragi și să-i inviți în rețea.

Opțiunile de reîncărcare Vodafone arată astfel:

 

 

Oferta 5

Oferta 6

Oferta 7

Oferta 8

Oferta 10

Oferta 12

Valabilitate

28 zile

28 zile

35 zile

42 zile

28 zile

28 zile

Preț

5 euro

6 euro

7 euro

8 euro

10 euro

12 euro

Internet mobil

20 GB

50 GB

50 GB

50 GB

80 GB

100 GB

Min./SMS

Rețea

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

Min./SMS naț. și internaț.

1000 din care 100 min./SMS intern. mobil

2000 din care 400 min./SMS intern. mobil

2000 din care 400 min./SMS intern. mobil

2000 din care 500 min./SMS intern. mobil

2000 din care 900 min./SMS intern. mobil

2000 din care 900 min./SMS intern.  mobil

Mesaje şi apeluri video prin Facebook, Whatsapp şi alte aplicaţii

-

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

Minute către Vodafone Italia

-

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

nelimitat

Zonga

2 luni gratuit

2 luni gratuit

2 luni gratuit

2 luni gratuit

2 luni gratuit

2 luni gratuit

 

 

Cartela prepay Telekom

 

Telekom-ul vine cu 2 oferte: Opțiunea N5 și Opțiunea N6. Opțiunea N5 păstrează tradiționalele minute și SMS-uri în rețea și oferă 1500 minute/SMS naționale/internaționale și 100 minute internaționale către mobil. Oferta de internet este de 5 GB + bonus-ul de net nelimitat (4G), care se activează prin SMS la 888. Opțiunea N6 crește la 2000 numărul de minute/SMS-uri naționale/internaționale, 200 de minute internaționale către mobil și 6 GB bonus + net nelimitat. Cei de la Telekom au și opțiuni separate cu Roaming. Valabilitatea acestor oferte este de 28 zile.

 

De ce Cartela Prepay? 

 

Dacă nu ai o cartelă și te întrebi de ce ai opta pentru una, răspunsul e simplu, din motive de costuri și beneficii care uneori pot fi peste cele pe care le oferă un abonament. E adevărata că trebuie să o activezi lunar, însă mai nou există furnizori care îți permit actualizarea autoamtă lunar. Un alt beneficiu se referă la faptul că planul tarifar poate fi modificat sau poți alege o opțiune suplimentară dacă depășești pachetul standard. Un alt motiv pentru care cineva alege abonamentul este posibilitatea achiziționării unui telefon în rate.

 

 

Cum încarc online?

 

 

 

Mai mult, reîncărcarea electronică a cartelei este foarte simplă, ai doar 3 pași de urmat, după care te poți bucura de oferta activată:  

  • Alegi furnizorul și valorea dorită;

  • Adaugi în coș;

  • Plasezi comanda (vei fi notificat ulterior de realizarea plății).

 

Ofertele prepay sunt foarte avantajoase la toți furnizori de telefonie mobile, astfel că în funcție de nevoile tale ai posibilitatea de a alege opțiunea care ți se potrivește cel mai bine. Dacă te-ai hotărât asupra unei oferte te așteptăm pe altex.ro să o activezi!

×