x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum vom trăi în 2021? Dan Schwartz, expert fiscal:  „Mediul de afaceri este pregătit  pentru revenire”

Cum vom trăi în 2021? Dan Schwartz, expert fiscal:  „Mediul de afaceri este pregătit  pentru revenire”

16 Oct 2020   •   08:09
Cum vom trăi în 2021? Dan Schwartz, expert fiscal:  „Mediul de afaceri este pregătit  pentru revenire”

În condiţiile actuale, cred că 2021 va fi anul revenirii sau, mai corect spus, al începerii procesului de revenire. Însă pentru a beneficia de această posibilitate avem nevoie de câteva elemente. În primul rând stabilitate politică, chiar dacă vom avea alegeri prlamentare în acest an. Rezultatul acestor alegeri poate fi o continuitate sau poate duce la o schimbare, pentru mine acest lucru are o importanţă mai mică. Cei care vor conduce România trebuie să continue politicile de susţinere a economiei şi a investiţiilor în special în două sectoare critice. Unul ar fi cel de sănătate, având în vedere situaţia în care ne aflăm, iar cel de al doilea este cel al infrastructurii, de orice fel. Ajutorul guvernamental, combinat cu ajutorul de la Uniunea Europeană, cred ca va geenera o tendinţă de relansare a economiei româneşti. 

Mediul de afaceri este pregătit pentru revenire, chiar în condiţiile în care este dificil să planifici, să bugetezi. Şi când spun asta, nu mă refer doar la campaniile străine care activează în România, ci şi la cele cu capital românesc. 

Firma pe care o reprezint lucrează cu peste 200 de companii, iar încrederea mea în revenirea economiei româneşti este în spiritul pe care îl degajă aceste companii.    

Dan Schwartz, expert fiscal

×