x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacian Cioloş propune despăgubiri de 150 de milioane de euro în criza castraveţilor.

Dacian Cioloş propune despăgubiri de 150 de milioane de euro în criza castraveţilor.

07 Iun 2011   •   14:27
Dacian Cioloş propune despăgubiri de 150 de milioane de euro în criza castraveţilor.

La sfarsitul reuniunii de urgenta pe care a avut-o la Luxembourg, cu ministrii agriculturii din tarile UE, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos a anuntat ca va propune Comisiei Europene acordarea de despagubiri in cuantum de 150 de milioane de euro tarilor afectate de criza provocata de bacteria E.coli.

“Sper ca autoritatile sa dea un raspuns referitor la sursa acestei infectii cat mai rapid posibil. Fara acest raspuns va fi dificil sa recistigam increderea consumatorilor, ceea ce este esential pentru revenirea pietei alimentelor', a declarat Ciolos ziaristilor prezenti la Luxembourg, la sfarsitul intalnirii avute cu ministrii agriculturii din tarile afectate.

Ciolos a mai cerut reprezentantilor tarilor afectate un raport referitor la pagube, imediat dupa ce criza se va incheia, pentru a intra cat mai rapid in posesia compensatiilor.

Compensatiile vor acoperi pierderile suferite de producatori europeni de la declansarea crizei, la sfarsitul lunii trecute. Pe de alta parte, Spania a anuntat deja ca va solicita, la finalul crizei, ca pagubele produse agriculturii iberice sa fie suportate in totalitate de catre Germania, care a lansat falsa ipoteza a existentei bacteriei E.coli in fermele din aceasta tara.

Pierderile agricultorilor spanioli se ridica in acest moment la 225 de milioane saptamanal.

×