x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Barna: Bugetul României se află sub o presiune foarte mare

Dan Barna: Bugetul României se află sub o presiune foarte mare

25 Ian 2021   •   11:35
Dan Barna: Bugetul României se află sub o presiune foarte mare

România trebuie să se încadreze într-un deficit de 7% pe an, stabilit cu executivul comunitar, însă criza economică generată de pandemia de coronavirus face dificilă această țintă, potrivit vicepremierului Dan Barna.

"Criza pandemică a pus o presiune foarte mare pe multe zone de economie, iar bugetul României în momentul de faţă este sub o presiune foarte mare datorită necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană. Lucrez în aceste zile, împreună cu echipa mea şi cu colegii din Guvern, la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă pe care România îl va propune Comisiei Europene. Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România", a declarat oficialul.

O oportunitate de creștere economică este atragerea investițiilor străine.

"De-a lungul ultimilor patru ani de când sunt în politica mare am avut multe întâlniri cu investitori importanţi pe plan internaţional care îmi explicau ce oportunitate grozavă este piaţa din România, ce beneficii avem prin poziţia geografică, prin tipul de economie, mărimea ţării, prin faptul că suntem membri ai Uniunii Europene şi cum, totuşi, nu folosim aceste oportunităţi în zona pieţei de capital datorită unui fel de a vedea lucrurile rămase semnificativ în urmă. de capital, miza dezvoltării pieţei de capital, parteneriatul cu Bursa reprezintă o prioritate nu formală şi declarativă, ci una foarte concret", a spus vicepremierul.

Acesta a adăugat că atât timp cât România nu transmite de la nivelul Guvernului un mesaj de susţinere reală a pieţei de capital, perspectivele economice "rămân unele limitate sau marginale legate de o oportunitate sau alta".

 

×
Subiecte în articol: buget Dan Barna