x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dan Voiculescu: "Evaziunea fiscală reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale"

Dan Voiculescu: "Evaziunea fiscală reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale"

16 Ian 2013   •   17:59
Dan Voiculescu: "Evaziunea fiscală reprezintă o ameninţare la adresa siguranţei naţionale"

Senatorul Dan Voiculescu, preşedintele de onoare al Partidului Conservator, a postat pe blogul său un editorial în care îşi susţine propunerea de transfer a unor specialişti din ministerul Apărării către instituţiile abilitate să combată economia subterană, în condiţiile în care evaziunea fiscală reprezintă, în opinia sa, o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.

Redăm integral editorialul lui Dan Voiculescu, postat pe blogul său - Întâlnire cu Dan Voiculescu.

"Evaziunea fiscala reprezinta o amenintare la adresa sigurantei nationale
Propunerea referitoare la transferul unor specialisti din cadrul ministerului Apararii catre institutiile abilitate sa combata economia subterana (propunere deloc noua, am transmis-o public si guvernelor PDL in 2009 si 2010) a generat o reactie intensa in ultimele zile.

Pe de o parte, specialistii si publicul in general au salutat initiativa. O rigoare militara in activitatea de control fiscal este esentiala. Acest fapt este inteles si aplicat in mai multe state europene. Inclusiv in Romania, in perioada interbelica, a functionat un corp de specialisti in combaterea evaziunii fiscale, organizati militar, aflati in subordinea Ministerului de Finante.

Pe de alta parte, propagandistii veseli, “eliberati” de orice forma de responsabilitate si, in unele cazuri, chiar de inteligenta, s-au mirat provocator de “ideea absurda a lui Voiculescu”. Respectand ordinul de a ma ataca indiferent de subiect, acestia ignora atat istoria nationala, cat si practicile europene.

In prezent, economia subterana din Romania este estimata, inclusiv de institutiile internationale, la aproximativ 40 de miliarde de euro anual. Acest urias sistem economic nefiscalizat alimenteaza multiple forme de infractionalitate si  a devenit, prin proportii si ramificatii, o amenintare la adresa sigurantei nationale. Iar impotriva celor care incearca sa il combata, se declanseaza vaste campanii de intimidare, finantate din bani negri.

Pe mine insa nu ma mai impresioneaza campaniile de denigrare. Au fost multe, le-am depasit pe toate.

Sustin public, in continuare, necesitatea transferarii unor specialistii integri din Ministerul Apararii la Ministerul de Finante. Este inacceptabil ca economia Romaniei sa piarda anual 40 de miliarde de euro."

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu evaziune fiscala