x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De la 1 ianuarie apare impozitul forfetar în turism

De la 1 ianuarie apare impozitul forfetar în turism

de Cristian Anton    |    21 Sep 2016   •   08:55
De la 1 ianuarie apare impozitul forfetar în turism
Sursa foto: william87/Getty Images/iStockphoto

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind impozitul specific unor activităţi din domeniul turistic, hotelier, reexaminat la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. Legea prevede introducerea, începând cu data de 1 ianuarie 2017, a unui impozit forfetar pentru persoanele juridice române care desfăşoară activităţi în domeniul turistic, hotelier, restaurante, baruri şi alimentaţie publică.

Deputaţii au decis să admită în parte cererea de reexaminare a preşedintelui şi au introdus un amendament conform căruia se redefineşte termenul de complex hotelier. Astfel, complexul hotelier este o structură de primire turistică, cu funcţiuni de cazare care pentru obţinerea certificatului de clasificare include în perimetrul ei alte activităţi, dar cel puţin una clasificată ca impusă aferentă codurilor CAEN 5610 şi/ sau 5630. Complexul hotelier trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: sunt exploatate de aceeaşi persoană juridică română; înregistrează distinct în evidenţa contabilă operaţiunile efectuate; nu include activităţile aferente codurilor CAEN 5621 şi 5629.

Iniţial, complexul hotelier era definit ca un ansamblu de structuri care îndeplinesc următoarele condiţii: exploatate de acelaşi operator economic; activităţi cuprinse într-o singură evidenţă contabilă; sunt în perimetrul aceleiaşi unităţi de cazare.

×