x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie De Paşti, mai puţine vacanţe vândute

De Paşti, mai puţine vacanţe vândute

de Elena Stan    |    09 Apr 2009   •   00:00

Numărul românilor care şi-au achiziţionat pachete turistice pentru a petrece Sfintele Sărbători de Paşti prin ţară sau prin străinătate este mai mic cu 20% faţă de anul trecut.



Această scădere este atribuită de operatori distanţei dintre Paşte şi 1 mai. "Cifrele sunt mai mici faţă de ce am înregistrat anul trecut, însă atunci Paştele a coincis ca dată cu 1 Mai. Anul acesta, românii îşi vor lua practic două vacanţe în loc de una", a declarat Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Până în prezent, peste 30.000 de români şi-au făcut rezervări pentru vacanţa de Paşte în ţară, iar săptămâna viitoare agenţiile de turism se aşteaptă să vândă alte 30.000 de pachete turistice. De asemenea, în străinătate vor merge circa 25.000 de turişti români pentru Sfintele Sărbători de Paşti.

Faţă de anul trecut, când pentru zonele din ţară s-au vândut 80.000 de pachete turistice şi 35.000 pentru destinaţiile externe, anul acesta cifrele sunt cu aproximativ 20% mai mici, ajungând astfel la 60.000 pentru intern şi circa 25.000 pentru extern.

×
Subiecte în articol: economic