x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Decembrie, luna în care românii văd viaţa mai roz

Decembrie, luna în care românii văd viaţa mai roz

de Irina Crudu    |    29 Ian 2010   •   00:00

Românii au văzut viaţa un pic mai roz în luna decembrie a anului trecut, când Barometrul de Încredere a Consumatorului realizat de compania de cercetare GFK, relevă faptul că pe toate planurile o parte din români se aşteaptă la îmbunătăţiri faţă de ultima perioadă.

"În general, oamenii devin mai optimişti în ultima lună a anului pentru că intră în spiritul sărbătorilor, iar o parte din ei primesc bonusuri de sfârşit de an. O excepţie de la această regulă a reprezentat-o însă 2008, când, spre sfârşitul anului, începuseră să se simtă primele efecte ale crizei mondiale în România şi îngrijorarea românilor s-a simţit în percepţia negativă asupra situaţiei lor", declară Otilia Man, cercetător senior GfK România.

Doar 57% dintre români considerau în decembrie că situaţia financiară a familiei este mai rea decât cu 12 luni în urmă, faţă de 61% în lunile septembrie-noiembrie. Mai mult, în privinţa perspectivelor financiare, numai 30% dintre români spun că se vor înrăutăţi, în scădere cu peste 10 procente faţă de lunile de toamnă şi comparabil cu ceea ce declarau în decembrie 2008, când 26% se aşteptau la o înăsprire a acestei situaţii.

Totodată, 20% dintre români s-au declarat optimişti, procent mai bun chiar şi decât cel din decembrie 2009, când doar 15% dintre români s-au declarat optimişti.

×
Subiecte în articol: redactie