x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deficitul bugetar de 4,4% din PIB, în 2011

Deficitul bugetar de 4,4% din PIB, în 2011

de Daniela Ivan    |    10 Mai 2010   •   00:00

România va trebui să realizeze un deficit bugetar de numai 4,4% din PIB, anul viitor, a anunţat Jeffrey Franks.

Şeful misiunii Fmi consideră că acest defict este perfect realizabil pentru că Guvernul s-a angajat cu FMI să facă o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finanţelor publice locale şi aprobarea legii salarizării unice. Şi Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene în delegaţia FMI, a recunoscut că România a făcut progrese în ceea ce priveşte reformele, respectiv aprobarea de către Parlament a legii responsabilităţii fiscale, şi se aşteaptă ca legea salarizării unice şi cea a pensiilor să fie aprobate în curând.

"Aceste măsuri ar trebui să ducă la coborârea ţintei de deficit bugetar până la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.

El a precizat că alte măsuri care trebuie implementate vizează intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru întreprinderile publice de stat şi noi acţiuni pentru reducerea ineficienţei şi risipei în sistemele de educaţie şi sănătate.

FMI a convenit cu autorităţile române ca ţinta de deficit bugetar pentru acest an să crească de la 5,9% din PIB la 6,8% din PIB.

×
Subiecte în articol: redactie