x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Delgaz Grid a investit 3 miliarde de lei în infrastructura de gaze naturale

Delgaz Grid a investit 3 miliarde de lei în infrastructura de gaze naturale

22 Feb 2021   •   10:50
Delgaz Grid a investit 3 miliarde de lei în infrastructura de gaze naturale

Compania Delgaz Grid a investit circa 3 miliarde de lei în modernizarea infrastructurii de gaze naturale, în ultimii 15 ani. Numărul clienților a crescut cu 56%, ajungând la 1,87 de milioane.

Au fost efectuate investiții în modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale, care alimentează peste 1.080 de localităţi, din 20 de judeţe aflate în nordul ţării. Au fost înlocuiţi peste 5.600 km de conducte şi branşamente din oţel cu conducte de polietilenă, iar pe alţi 2.875 km de conducte de oţel a fost aplicată protecţie catodică. Rețeaua s-a extins cu peste 2.200 km, atât în zona concesionată, cât şi în alte 80 de noi concesiuni.

Îmbunătăţirea siguranţei în exploatare a inclus achiziţia de echipamente moderne de detectare a scăpărilor de gaze naturale, auto-laboratoare şi aparate de ultimă generaţie,în care au fost investite cinci milioane de lei în 2020.

Pentru modernizarea reţelelor de gaze naturale, în perioada 2020 - 2023 se va aloca aproape un miliard de lei, din care 7,7 milioane de lei şi reprezintă fonduri UE atrase, pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor, extinderea reţelei, contorizare şi racordare.

Delgaz Grid, face parte din Grupul german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău). De asemenea, compania operează o reţea de electricitate de aproape 82.300 km în şase judeţe din Moldova (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

 

×
Subiecte în articol: delgaz gaze