x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deschiderea unui magazin şi funcţionarea acestuia

Deschiderea unui magazin şi funcţionarea acestuia

08 Iun 2022   •   13:27
Deschiderea unui magazin şi funcţionarea acestuia

Dacă ţi-ai propus să pătrunzi în domeniul comerţului, atunci trebuie să ţii cont de o serie de aspecte, astfel încât magazinul tău să nu prezinte riscul de a nu se bucura de succes, iar ideea ta să nu se dovedească  nepotrivită. Un magazin fizic prezintă o serie de avantaje, fiind cea mai eficientă cale prin care posibilii clienţi intră în contact cu ofereta pe care tu o aduci pe piaţă, astfel că îţi cresc şansele de a vinde.

Unde şi cum va fucţiona magazinul tău

Pentru a te bucura de succes, înainte de a demara acest proiect îndrăzneţ, trebuie să ştii foarte bine cu ce produs sau serviciu  te lansezi  pe piaţă, astfel încât să poţi localiza, orientativ, zona în care ar fi indicat să funcţioneze magazinul tău, dar şi pentru a putea furniza toate datele necesare profesioniştilor care se ocupă de infiintare firme Constanta.  În funcţie de marfa pe care o vei oferi clienţilor, vei alege locaţia cea mai indicată. Dacă vei comercializa haine pentru tineret, atunci zona ta de desfacere trebuie să fie într-o arie des frecventată de tânăra generaţie. Dacă vrei să surprinzi piaţa cu produse hand-made, accesorii, bijuterii sau diferite cadouri personalizate, încearcă să te localizezi într-o zonă cu efervescenţă comercială, tocmai pentru a avea şansa ca magazinul tău să fie vizitat de cât mai mulţi cumpărători porniţi într-o sesiune de shopping.

Ajutor specializat

Odată stabilite toate datele legate de specificul comerţului pe care îl vei practica, şi ales locul cel mai potrivit, poţi demara procesul de înfiinţare, interesându-te de toate etapele care ar trebui parcurse, de certificatele, avizele şi documentele de care ai nevoie pentru a putea funcţiona legal. Atunci când vrei infiintare companie Constanta, consultanţa de specialitate te va susţine şi va efectua pentru tine tot ceea ce ţine de înregistrarea companiei, certificate, facturi, chitanţe, impozite. De asemenea, ajutorul specializat îşi va pune o amprentă foarte profitabilă asupra activităţii tale comerciale, prin analiza traiectoriei tale fiscale şi prin adoptarea celor mai bune strategii financiare. Tot apelând la profesionişti, ai posibilitatea de a funcţiona în perfectă legalitate, taxele şi impozitele tale fiind plătite şi conforme specificului tău.

Angajaţii de care ai nevoie  

Pentru ca un magazin să se bucure de succes, ai nevoie de personal specializat în comerţ şi lucru cu publicul. Atitudinea lucrătorilor tăi comerciali trebuie să fie una echilibrată, raportată corect la cerinţele pieţei, să vină în întâmpinarea nevoilor clienţilor şi să asigure şanse mari de vânzare a produsului oferit. Astfel, îţi vei alege angajaţii care deţin atitudinea necesară în vânzări, angajaţii care ştiu să depisteze şi să respecte limita dintre a convinge discret şi a fi mult prea insistent. Angajaţii din vânzări trebuie să fie mereu la dispoziţia clientului, fără însă a pătrunde agresiv în spaţiul intim. Separat de activitatea comercială, magazinul tău presupune o activitate internă care să urmărească şi să efectueze toate tranzacţiile financiare,  să efectueze plăţi de salarii, să plătescă taxe şi impozite,  să depună documente şi să stabilească exact traiectoria financiară. Contabilitate Constanţa îţi va sta la dispoziţie cu toate serviciile necesare unei bune funcţionări a magazinului tău din punct de vedere fiscal. Doar apelând la profesionişti te asiguri că taxele şi impozitele direcţionate către stat sunt cele reale, potrivite domeniului tău de activitate şi portretului tău fiscal. Contabilitatea vizează şi siguranţa financiară a angajaţilor tăi, astfel că este un departament căruia ar trebui să îi dedici mult timp şi implicare. Profesioniştii vor fi alături de tine, încă din stadiul de proiect, astfel că te vor susţine de la etapa de înfiinţare a companiei, până la cea în care activitatea ta comercială se va afla în plină desfăşurare.

×