„S-au pus abuziv pe terenurile noastre. Noi nu am cules, n-am scos cartofii, toată lumea e nemulțumită, nu doar eu. Eu sunt nemulțumit pentru că nu am timp, trebuie să mă duc și la lucru. Trebuia să ne lase să cultivăm terenurile, să adunăm de pe ele și după, la final de lună, să facă asta”, spune un fermier.
Cea mai mare supărare a fermierilor este legată de banii pe care o vor primi în urma exproprierii.
„Nu suntem multumiți de valoarea terenurilor pentru că nu ne-a întrebat nimeni, și nici nu e prețul corect. 0,50 de bani, 1 leu, nici atât nu se dă pe metru pătrat, prețul este mult mai mare”, spune un alt fermier.
Primarul comunei Boița precizează că fiecare fermier are posibilitatea să se adreseze instanței.
„Fiecare cetățean, după ce va primi acea decizie individuală de expropriere, are posibilitatea să se adreseze instanței și, în urma unei sentințe, să modifice această valoare”, spune Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița.
Sunt însă şi agricultori care susţin cosntruirea noii autrostrăzi.
„O să fiu mulțumit, ce să fac, statul îți dă cât scrie în registru. E bine că o să trăiască nepoții, copilașii mai bine, să se plimbe”, spune un alt fermier.
Autostrada A13 va avea o lungime totală de 68 de kilometri şi 7 noduri rutiere, 90 de poduri, 12 viaducte. Aceasta trebuie finalizată în trei ani de la începerea construcţiei, transmite Antean3 CNN.