x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deutsche Bank va sosi în România în 2010

Deutsche Bank va sosi în România în 2010

26 Oct 2009   •   00:00

Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar german, va intra pe piaţa românească în 2010, însă nu prin achiziţii, Juergen Fitschen, directorul pentru Germania al companiei, citat de Bloomberg.

Oficialul nu a exclus, însă, total achiziţiile dacă acestea vor fi disponibile la preţuri avantajoase. Deutsche Bank a avut discuţii în această vară pentru achiziţionarea subsidiarei române a Royal Bank of Scotland, pa care banca britanică a preluat-o o dată cu achiziţia unei părţi a băncii olandeze ABN Amro. Potrivit unei surse, preţul cerut de britanici a fost prea mare iar nemţii nu au dorit să ofere 300 de milioane de euro pe aceasta.

RBS pusese în primăvara anului în curs subsidiara română la vânzare după ce guvernul britanic a fost obligat să facă o infuzie de 20 de miliarde de lire sterline în grup. Marea Britanie deţine acum 58% din RBS. Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a declarat că RBS România este vândută pentru că este profitabilă.

Potrivit unei analize Reuters, mai multe companii afectate de criza prezente în estul Europei şi-ar putea vinde din active pentru a se capitaliza. Dintre acestea sunt enumerate RBS, grupul financiar belgian KBC, sau băncile locale, precum Banca Transilvania- unde presiunea creditelor neperformante ar putea accelera o posibilă vânzare.

Deutsche Bank a raportat un profit net de 2,1 miliarde de dolari pe cel de-al treilea trimestru, triplu faţă de perioada similară a anului trecut.

×