x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Disponibilizări masive la CFR

Disponibilizări masive la CFR

de Elena Stan    |    15 Apr 2009   •   00:00

În următoarele două-trei săptămâni vor avea loc disponibilizări masive în cadrul companiilor feroviare, iar camioanele care circulă cu masa maximă admisă depăşită vor fi confiscate, potrivit declaraţiilor ministrului Transporturilor, Radu Berceanu.



"La CFR-uri sunt probleme cu personalul, care este excedentar, şi la fondul de salarii, prea mare în comparaţie cu banii ministerului. Urmează, în următoarele două-trei săptămâni, să se întâmple acolo nişte lucruri care o să creeze probleme sociale", a spus Berceanu.

Acesta a menţionat că 93% din încasările companiilor feroviare de stat, respectiv CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, reprezintă fondul de salariu. Programul de restructurare a sistemului feroviar trimis sindicaliştilor din CFR la 20 martie de Ministerul Transporturilor prevede reducerea numărului de personal cu 12.139 pe întregul sistem.

Pentru proteja-rea infrastructurii rutiere, Berceanu va propune Guvernului măsuri foarte neplăcute pentru şoferii care nu respectă legea. "Voi propune Guvernului măsuri care vor merge până la confiscarea autovehiculului care circulă cu greutatea mai mare decât cea admisă", a spus Berceanu.

El a acuzat personalul din minister că amână plăţile către constructori intenţionat, în vederea obţinerii unor mici cadouri din partea antreprenorilor. Oficialul a declarat că din datoriile pe care le-a găsit au fost efectuate deja plăţile către marea majoritate a constructorilor.

×
Subiecte în articol: economic