x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dobânzi mai mari la credite

Dobânzi mai mari la credite

01 Iul 2016   •   09:40
Dobânzi mai mari la credite

Dobânzile la creditele în lei care au prevăzută în contract actualizarea trimestrială în funcţie de evoluţia indicelui Robor vor creşte în trimestrul trei. Indicatorul Robor valabil în ultima zi a trimestrului, respectiv 30 iunie, s-a ridicat la 0,81%, comparativ cu 0,78% la finalul trimestrului trecut. În prima zi după Brexit indicele a urcat semnificativ cu 12 puncte procentuale, ulterior a revenit pe scădere, însă nu a reuşit să recupereze în totalitate pierderea suferită.

ING:Servicii bancare instant

Olandezii de la ING lansează un nou canal de distribuţie complementar sucursalelor bancare clasice. „În doar cîteva minute, oricine poate să deschidă un cont, să obţină internet banking, un card sau un împrumut pentru nevoi personale”, a declarat Daniel Llano, Head of Retail Banking. Reţeaua ING Point oferă acces instant şi direct la produse bancare în principalele mall-uri din ţară, aducând mai multă flexibilitate clienţilor. După proiectul pilot din 2015, desfăşurat în mall-uri din Bucureşti şi Iaşi, reţeaua ING Point se va extinde în 2016 la nivel naţional, în principalele mall-uri din Cluj, Timişoara, Ploieşti, Oradea şi Constanta.

BNR nu-şi schimbă politica monetară

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, ieri, menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale băncilor. Însă, banca centrală va monitoriza cu vigilenţă evoluţiile mediului internaţional şi intern, fiind gata să intervină, dacă este cazul, în această perioadă de incertitudini sporite, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

×