x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Drăgoi: Creştere economică prin colectare mai bună, eficientizarea şi prioritizarea cheltuielilor

Drăgoi: Creştere economică prin colectare mai bună, eficientizarea şi prioritizarea cheltuielilor

de Mediafax    |    10 Feb 2012   •   15:52
Drăgoi: Creştere economică prin colectare mai bună, eficientizarea şi prioritizarea cheltuielilor

Bugetul se va concentra pe sustinerea cresterii economice prin stabilitate fiscala, dar o colectare mai buna, cu aplicarea echidistanta a legislatiei fiscale, si pe baza eficientizarii si prioritizarii cheltuielilor publice, a declarat noul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi.

"Prioritatea numarul 1 este asigurarea unei cresteri economice durabile. Reformele au creat premisele unei cresteri economice durabile. Premisele, dar trebuie sa avem in vedere si contextul international, criza financiara mondiala si din Europa. In acest context, continuarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala si a reformelor deja incepute in primul acord reprezinta o ancora esentiala pentru credibilitatea externa", a spus Dragoi, la preluarea de mandat.

Noul ministru al Finantelor a aratat ca pana in prezent au fost construite bugete pentru restabilirea sustenabilitatii, iar de acum se va urmari o majorare a veniturilor, dar numai printr-o colectare mai buna, cu o legislatie fiscala stabila si coerenta.

"Legislatia fiscala a fost in buna parte armonizata si vrem s-o aplicam corect, ceea ce va duce la un mediu concurential mai sanatos", a spus Dragoi.

El a aratat ca esentiala va fi si eficientizarea cheltuielilor bugetare, prin prioritizarea proiectelor si promovarea celor cu rentabilitate mare.

"Banii sunt, au fost alocati si in bugetele din 2010 si 2011. Trebuie sa ne orientam pe prioritizare, astfel incat banul cheltuit sa asigure o eficienta maxima", a adaugat Dragoi.

Ministrul Finantelor crede ca suma de 6 miliarde de euro bugetata pentru absorbtia de fonduri europene in acest an este una realista.

"Uitati-va la ISPA. A inceput mai greoi, dar spre final am recuperat. Ajungem la 95% absorbtie, o performanta pentru toate statele nou intrate in UE", a spus Dragoi.

×