AVAS - IAIFO SA Zalau, in lichidare voluntara
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis ca cea mai buna solutie pentru a nu inchide definitiv societatea IAIFO SA Zalau si a depasi criza economico-financiara cu care aceasta se confrunta este introducerea societatii in procedura de lichidare voluntara. Masura, care ofera posibilitatea cumpararii fluxurilor viabile de catre potentiali investitori, a fost adoptata de AVAS prin hotararea AGA din 5 mai 2004. La 31 decembrie 2003, IAIFO a inregistrat pierderi totale de 175 miliarde lei, iar datoriile societatii se ridicau la 645 miliarde lei, depasind de aproape patru ori capitalul social al societatii. (Catalin Budescu)
Credit - Bani pentru podul peste Dunare
Banca germana Kreditanstalt fuer Wiederaufbau (KfW) va elibera un credit in valoare de 20 milioane de euro pentru finantarea constructiei celui de-al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat, a anuntat guvernul de la Sofia, citat de site-ul novinite. Contractul de imprumut, care include doua milioane de euro sub forma de asistenta, va fi semnat in luna iunie. Kreditanstalt fuer Wiederaufbau a acordat deja un credit de 470.000 de euro pentru realizarea studiilor geologice si hidrologice premergatoare proiectului. Cincisprezece firme din Bulgaria si Uniunea Europeana au prezentat oferte pentru designul si constructia podului Vidin-Calafat.
Alianta - OTE cauta parteneri
Grupul elen de telecomunicatii OTE, proprietarul operatorului de telecomunicatii RomTelecom, va analiza oportunitatea unor posibile aliante pe piata romaneasca cu companii internationale de profil, se arata intr-un comunicat al OTE. "La nivel international, Romania va reprezenta o zona majora de interes. OTE va examina toate optiunile unor aliante cu companii internationale de telecomunicatii in aceasta zona, daca sunt in conformitate cu interesul pe termen lung al companiei", a declarat presedintele si directorul general al OTE, Panagis Vourloumis.
Control - ANAF a dat amenzi de 2.317 miliarde lei
Inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au stabilit, in urma controalelor efectuate la firme in luna mai, venituri suplimentare de 2.317,5 miliarde de lei datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat al institutiei. Cea mai mare parte a sumelor, respectiv 2.015 miliarde de lei, reprezinta diferente de taxe, impozite, dobanzi si penalitati de intarziere. Amenzile aplicate au insumat 41,5 miliarde de lei, iar reprezentantii ANAF au inaintat Parchetului 127 de sesizari penale, pentru recuperarea unui prejudiciu de 506,1 miliarde de lei, se precizeaza in comunicat. Din valoarea totala a sumelor datorate, au fost incasate in timpul verificarilor 166,8 miliarde de lei.Citește pe Antena3.ro