x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 24 septembrie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 24 septembrie 2004

24 Sep 2004   •   00:00

Atentie! - Cardurile BCR intra in week-end

Banca Comerciala Romana va opri temporar, de sambata, ora 22:00, pana cel tarziu luni, ora 14:00, sistemul informatic care gestioneaza tranzactiile cu carduri, pentru instalarea unor noi aplicatii, informeaza un comunicat al bancii. In aceasta perioada nu vor putea fi efectuate tranzactii cu carduri BCR, iar reteaua de bancomate si POS-uri (point of sale) nu va fi operationala. Potrivit comunicatului, aplicatiile instalate vor permite implementarea de noi produse si servicii atasate cardurilor.

Buget - MTCT a primit 300 miliarde lei

Bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a fost suplimentat cu 300 de miliarde de lei, pentru finantarea unor proiecte de modernizare sau construire a unor drumuri aflate in administrarea consiliilor judetene sau municipale si a strazilor din cartierele noi de locuinte. Sumele provin din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului, potrivit unor hotarari adoptate recent de Executiv. Alocatiile neutilizate pana la 10 decembrie vor fi returnate fondului de rezerva bugetara. La inceputul lunii septembrie, bugetul MTCT a fost suplimentat cu 1.055 miliarde de lei.

Investitii - Romania, locul 5 in Europa de Est

Volumul investitiilor straine directe in Romania a atins, in 2003, 1,6 miliarde de dolari, valoare care plaseaza tara noastra pe locul cinci in topul din Europa Centrala si de Est si pe primul loc in Sud-Estul Europei, potrivit unui raport al Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD). Primele patru locuri sunt ocupate de Polonia, cu 4,2 miliarde de dolari, Cehia - 2,6 miliarde de dolari, Ungaria - 2,5 miliarde de dolari si Croatia - 1,7 miliarde de dolari. In acelasi timp, Romania se situeaza pe locul 11 in Europa Centrala si de Est, la investitii directe pe cap de locuitor.

×
Subiecte în articol: economic miliarde